KunstenHuis | Dansschool EDC

Senioren

Dansen en bewegen op muziek in verbinding

Voor de senioren (50 t/m 80+)

Wil je je brein gezond houden en je geheugen verbeteren, dan is het goed om nieuwe dingen te leren (bijvoorbeeld d.m.v. een dans) en jezelf geregeld uit te dagen. Of je nu jong bent of de 70 gepasseerd bent.

De les begint met een swingende warming up. Daarna volgen functionele krachtoefeningen en balansoefeningen aan de barre (een lange horizontale stok om aan vast te houden bij een niet zo goede balans). We sluiten af met een korte dans (nieuwe dingen aanleren voor de coördinatie en om het geheugen te verbeteren) en ontspanningsoefeningen. Dit alles op leuke, herkenbare muziek.

Er wordt binnen de les goed gekeken naar de fysieke mogelijkheden van de leerlingen en of de oefeningen goed worden uitgevoerd. Er wordt ook veel aandacht besteed aan het verbeteren van de houding. Op iedere leeftijd, hoe oud ook, kan men nog de houding en krachtopbouw verbeteren.

Ook wordt er altijd een alternatief geboden als men een oefening om de een of andere reden niet kan uitvoeren.

Ik hoop dan ook dat de leerlingen door de oefeningen sterker en soepeler worden om letterlijk zo lang mogelijk op eigen benen te kunnen staan en te lopen zonder hulpmiddelen zoals een stok of rollator. Mijn motto is dan ook: Men is nooit te oud om te leren!

De lessen voor senioren beginnen weer op donderdag 9 september:

Donderdagmiddag van 12.00 – 13.00 uur, 13.00 – 14.00 uur en 14.00 – 15.00 uur.

Neem voor meer informatie of het aanmelden voor een proefles, contact op met Elisabeth per telefoon 06-51107586 of mail elisabeth@timofeeff.nl

Leuke cursus gevonden?

Schrijf je direct in!

Heb je een cursus gevonden die bij je past? Schrijf je dan direct in. Onze docenten en medewerkers zetten graag hun passie, kennis en ervaring voor je in.
Inschrijven kan direct op onze site of via het papieren inschrijfformulier.

Direct inschrijven

Twijfel je nog?

Doe vrijblijvend een proefles!

Zolang er plek is bij een cursus kan je altijd gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Heel fijn als je meerdere dansstijlen leuk vindt en je nog twijfelt over welke cursus je wil gaan doen. Zo kan je ervaren of het echt wat voor je is.

Proefles aanvragen

Extra aanbod

Wij bieden regelmatig extra aanbod, zoals bijvoorbeeld zomercursussen, workshops en masterclasses voor bestaande cursisten.

Praktische informatie

Het actuele lesrooster, de tarieven, kledingvoorschriften, locaties en vakanties.

Docententeam

Onze docenten zijn hoogopgeleide vakmensen met een eigen, vaak bloeiende uitvoeringspraktijk.