FAQ Fusie KunstenHuis Idea

Vanaf wanneer gaat de fusie in?
KunstenHuis De Bilt-Zeist en RegioCultuurCentrum Idea zijn vanaf 1 januari 2022 één organisatie, met de naam KunstenHuis Idea.

Wat doet KunstenHuis Idea?
KunstenHuis Idea doet hetzelfde als de twee losse organisaties deden, maar dan gecombineerd. Daardoor is er meer mogelijk. We bieden cursussen aan, zoals muziek-, theater-, dans- en beeldende kunst-cursussen, maar ook taalcursussen en meer via de Volksuniversiteit. Daarnaast vallen alle bibliotheken in de regio onder ons en hebben we meerdere theaters, een poppodium, een KunstUitleen en organiseren we maatschappelijke en cultuureducatieve projecten.

Waar zitten jullie?
KunstenHuis Idea bedient de gemeenten De Bilt, Bunnik, Soest en Zeist. Bijvoorbeeld benieuwd naar de bibliotheeklocaties? Kijk hier.

Wat verandert er voor mij als cursist, bezoeker, of lid van de bibliotheek?
We proberen je zo min mogelijk last te laten ervaren van deze fusie. Je lessen zullen gewoon op dezelfde locatie zijn, door dezelfde docent en de bibliotheekvestigingen houden hun vertrouwde openingstijden. Het kan wel zijn dat we je door de samenkomst van onze systemen bijvoorbeeld vragen een account opnieuw in te stellen, of je krijgt een gekocht ticket vanuit een nieuw systeem opgestuurd. We zullen hier altijd per geval duidelijk en tijdig over communiceren.

Moet ik als klant mijn contributie/lesgeld op een andere manier betalen vanaf 1 januari?
We zorgen dat je daar niks van merkt. Achter de schermen zorgen wij dat er voor het seizoen 21/22 vanuit een ander IBAN-nummer een incasso wordt verstuurd.