Nieuws
Nieuws categorie
Algemeen, Theater
Datum publicatie
2 mei 2017
Tags
interdisciplinaire voorstelling, kunstenhuis, masquerade, Romeo en Julia, theater

2 en 3 juni Romeo & Julia in het Slottuintheater

Op 2 en 3 juni in Slottheater Zeist: Romeo & Julia, de eerste interdisciplinaire musical van KunstenHuis De Bilt-Zeist!

Is liefde een keuze? En wat moet je doen, als dat de rivaal blijkt te zijn?
“Wat is Montecchi? Geen hand, geen voet, geen gezicht. Als een roos een andere naam zou dragen, rook zij nog net zo zoet.  Als Romeo een andere naam zou dragen, zou hij nog net zo mooi zijn.”

In het Slottuintheater in Zeist wordt deze zomer de eeuwenoude klassieker van Shakespeare gespeeld door 40 jongeren van de afdelingen Theater, Dans en Muziek van Kunstenhuis De Bilt-Zeist. Een bijzonder en uniek project, waarbij het verhaal van de families Montecchi en Capuletti op een eigentijdse manier wordt vertolkt tot een tragikomedie. Live commentaar van acteurs die uit hun rol stappen, een verdwaalde postbode die de juiste scène niet kan vinden en de muziek van Beyoncé tijdens de huwelijksvoltrekking. Kortom, deze versie van Romeo & Julia is een cross-over liefdesverhaal vol spel, dans en live muziek die anders en vernieuwend is, maar nog altijd gaat over grenzeloze liefde…

Speeldata:
De voorstelling wordt gespeeld in het Slottuintheater van Slot Zeist, Zinzendorflaan 1. De toegang is een eigen bijdrage!
Aanvang 2 juni 20.00, 3 juni 20.00 en als reservedatum (indien zeer slecht weer) 5 juni 10.00.