Nieuws
Nieuws categorie
Theater
Datum publicatie
5 april 2017

Abeltje en Aladdin binnenkort in de grote theaters!

Theaterschool Masquerade van Het KunstenHuis De Bilt-Zeist is druk bezig met alle voorbereidingen en repetities van de voorstellingen ‘Abeltje’ en ‘Aladdin’! 

De leerlingen van de basistheater- en musicalklassen zijn zelf aan de slag gegaan met de verhalen en hebben middels improvisatie scenes gemaakt, met als resultaat twee volledig eigentijdse en spetterende voorstellingen. Beide stukken worden gespeeld in de grote theaters van Zeist en Nieuwegein: een bijzondere ervaring voor alle leerlingen!

Ruim 120 leerlingen uit Bilthoven spelen ‘Abeltje’ op 20 en 21 mei in Theater De KOM in Nieuwegein
“Abeltje krijgt een baantje als liftjongen bij het warenhuis Knots. Zijn eerste liftgezelschap bestaat uit Meneer Tump,  Juffrouw Klaterhoen, zijn moeder Roef en Laura , waar hij direct al een oogje op heeft. Zijn belangrijkste taak is met name iets wat hij NIET mag doen! Niet op het groene knopje drukken……” Maar Abeltje kan de verleiding niet weerstaan en de lift vliegt omhoog, dwars door het gebouw heen!”
Een voorstelling waarbij de lift ons op onbekende bestemmingen zal brengen. Van New York waar Abeltjes dubbelganger al jaren vermist wordt, naar de revolutie in Zuid-Amerika, tot dromerige  sterrenstelsels en ciderfabrieken.

Bijna 100 leerlingen uit Zeist spelen ‘Aladdin’ op 13 en 14 mei in Theater Figi in Zeist
“In het Verre Agrabah probeert de straatarme Aladdin met zijn aapje Abu om het hart te veroveren van de prachtige prinses Jasmine en haar te redden uit de handen van de boze Jafar. Aladdin’s leven verandert op slag als hij over een magische lamp wrijft en kennismaakt met een vrolijke geest. Wat doet Aladdin met de drie wensen die hij van de geest krijgt? En wat zijn de plannen van Jafar?” 
Vlieg mee op een van onze vliegende tapijten door een Oosterse nacht. Laat je betoveren door de buikdanseressen, slangenbezweerders en de levensgevaarlijke avonturen van Aladdin.

Het wordt een spetterende afsluiting van het theaterseizoen met deze twee voorstellingen!
Kom je ook kijken? Toegang: Volwassenen €12 euro, kinderen t/m 12 jaar €6 euro en leerlingen van Masquerade ouder dan 12 jaar mogen ook voor €6 euro komen kijken.

Kaarten voor Abeltje zijn te bestellen via http://www.dekom.nl of 030 604 55 54
Kaarten voor Aladdin zijn te bestellen via http://www.figi.nl of 030 6927400