Voorstelling
Voorstelling
PRECIES ANDERSOM: College Night met Hans Aarsman
Theater
lichtruim
Datum
zaterdag 06 mei
Foyer open
19:30
Aanvang
20:00
Eind
21:30
Prijs
€ 15,-

PRECIES ANDERSOM: College Night met Hans Aarsman
Ticketshop

In de nacht van 13 november 2015 – de nacht van  de aanslagen in Parijs – gaan om één uur de lichten uit van de Eiffeltoren. Wereldwijd berichten de media over dit eerbetoon aan de slachtoffers, sociale media exploderen: de lichten uit van de Eiffeltoren, dat was sinds de bouw in 1889 nog nooit gebeurd. De volgende dag gaan ’s nachts de lichten weer uit om één uur. Wat blijkt? Zo is de computer ingesteld. De lichten gaan altijd uit om één uur, tientallen jaren al, om kosten te sparen. De dingen zitten vaak anders in elkaar dan je verwacht. Soms is het zelfs Precies Andersom.

Vraag een groepje mannen wat voor vrouw ze liever is: een intelligente, goed gebekte, zelfstandige vrouw die zich niet gauw gewonnen geeft; of een lieve, toegewijde vrouw bij wie ze zich reuze op hun gemak voelen. Echte kerels die ze zijn, zullen ze altijd kiezen voor de uitdaging van een vrouw met pit.Maar dan maak je het wat concreter. Stel dat een nachtje zou kunnen doorbrengen met Serena Williams. Je bent nog vrij man! Wat doe je? ‘O nee’, zeggen ze dan, ‘Serena Williams, niets voor mij’. Zat redenen waarom de één wel op Serena Williams valt en de ander niet, maar dat is het niet. Het is de angst dat ze niet tegen haar zijn opgewassen. Zelfs een nachtje is ze te veel. En ze vielen toch zo op pittige dames?

Hoe vaak zitten we er met onze ideeën faliekant naast? Hoe vaak denken we het één en zeggen of doen het ander? En maar de indruk wekken dat we weten waar de klepel hangt. Natuurlijk, zonder aannames kan geen mens leven. Maar sommige aannames zitten er wel erg ver naast.

Over het tegenovergestelde van wat je denkt te weten gaat Precies Andersom. Een hilarische avond vol onverwachte ontdekkingen, die het midden houdt tussen een lezing en een conference. Net als in de andere voorstellingen van Hans Aarsman, is de kans groot dat ook in Precies Andersom het publiek zich niet onbetuigd laat.

De pers over Precies Andersom: ‘De nieuwsgierigheid en humor spatten van de planken af.’ (De Correspondent) ‘Aarsman is een vlotte en geestige spreker die met zijn observaties geregeld tot fascinerende conclusies komt.’ (Theaterkrant.nl) ‘Hij leidt ons rond in spannende, totaal onverwachte situaties.’ (Dagblad van het Noorden)De statistieken van Hans Aarsman zijn levenslessen.’ (NDC mediagroep)

De bezigheden van Hans Aarsman (1951) laten zich het beste omschrijven als observeren, fotograferen, tellen en meten. In 1988 trok hij een jaar lang door Nederland in een camper. Hij schreef op wat inviel en fotografeerde vanaf het dak van zijn camper het Nederlandse landschap. Over die reis kwam in 1989 Hollandse Taferelen, een boek vol foto’s en notities. Na terugkeer in Amsterdam, zijn geboortestad, bleef hij fotograferen en schrijven. In 1993 resulteerde dat in Aarsmans Amsterdam, een boek dat ‘laat zien hoe de stad er uit je ooghoeken uitziet’, zoals hij zelf zegt. Zijn fotografische werk was herhaaldelijk te zien in het Stedelijk Museum Amsterdam. In 1993 ontving hij van de stad Amsterdam de Maria Austria Prijs. In 1995 verscheen zijn eerste roman Twee hoofden, één kussen en in 2012 De fotodetective. Hij schreef diverse toneelstukken, zoals de monologen De wijze van zaal zeven met Dirk Roofthooft en Ruis met Josse De Pauw. Sinds 2004 heeft hij de rubriek Aarsman Collectie in de Volkskrant: Daarin hangt hij als een detective met een loep boven foto’s. Precies Andersom is zijn derde theaterprogramma, na De Aarsman Projectie (‘12-‘14) en Zelf Weten (‘14-‘16).

  • De eerstvolgende voorstelling

    Film: Jackie