App-café

Het App-café is een wekelijkse bijeenkomst waarin we samen een app voor de tablet of smartphone gaan bekijken. We gebruiken de standaard-apps of gaan gezamenlijk een app downloaden. Vervolgens gaan we kijken wat je allemaal met deze app kunt. Elke week behandelen we een andere app. Er komen allerlei soorten apps langs: van gewoon leuk tot uiterst praktisch, van eenvoudig tot wat lastiger. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze zijn gratis te gebruiken.

Voor deze bijeenkomst is enige kennis van je telefoon of tablet wel aan te raden. Zo is het handig als je al kunt mailen of al eens een app hebt gedownload. Zorg dat je apparaat voldoende is opgeladen, neem eventueel ook de oplader mee. Is je telefoon of tablet beveiligd met een wachtwoord? Zorg dat je die ook bij je hebt. Denk hierbij ook aan het wachtwoord van je Apple-ID (alleen voor iPads en iPhones). Het wachtwoord van je Apple ID is meestal anders dan het wachtwoord waarmee je je apparaat activeert! Wees dus voorbereid.

Deze week gaan we aan de slag met de app van de NS. Met de NS-app heb je altijd de meest actuele reisinformatie, kun je makkelijk een kaartje kopen, bekijk de stationsinformatie (zijn er OV-fietsen of winkels) en heb je een persoonlijke OV-kaart dan kun je makkelijk inloggen met een mijn NS-account om je saldo en reisinformatie in te zien.

Kosten: gratis
Aanmelden: klik hier

woensdag 6 juli
10:00

Bibliotheek Soest