Keiko Shichijo

Keiko Shichijo is een gelouterde musicienne, speelt piano en fortepiano. Haar repertoire is ongemeen veelzijdig, bestrijkt eeuwen en omvat evengoed hedendaagse toonkunst. Zij komt uit Japan, woont inmiddels ruim 10 jaar in Nederland en is sinds 4 jaar docente aan de Fontys Hogeschool voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Tilburg.

Keiko studeerde aan het Conservatorium van Amsterdam fortepiano bij Stanley Hoogland en orgel bij Pieter van Dijk. Aan het Koninklijk Conservatorium van Gent specialiseerde zij zich bij Daan van de Walle in hedendaagse muziek.

Programma

Keiko Shichijo’s afwisselende programma omvat in het eerste deel werken van de Armeense componisten Mansoerian en Komitas, en ook van Hovhannes, een Amerikaan van Armeens-Schotse afkomst die zich oriënteerde in muziek uit Azië en boeddhist was. In het tweede gedeelte vertolkt zij Satie, Debussy, Mompou, Germaine Taillefaire en een compositie uit 2019 van de Canadese Anna Höstman.

Let op: om toegang te krijgen tot het theater heb je een corona QR-code en geldig legitimatiebewijs nodig. Lees hier onze coronarichtlijnen voor een veilig theaterbezoek.

zondag 7 november
15:00

Theater Het Lichtruim

Tickets