Internationale Pianoserie: Sara Crombach

Pianist, historicus en slavist Sara Crombach studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij de Russische meesterpianist Naum Grubert. Tijdens en na haar studie volgde zij masterclasses bij onder andere het Kodály Kwartet, Boris Berman, Sergej Dorensky en Maria João Pires. Naast solist is Sara Crombach een veelgevraagde kamermuziekpartner.

Dit is een vertelconcert en heet De Oriënt Express. Het wordt omlijst door poëzie uit onder meer Turkije, vertaald uiteraard, door Sara Crombach op innemende wijze voorgedragen.

Sara Crombachs solorepertoire is veelzijdig en omvat, naast de werken van de grote klassieke en romantische componisten zoals Bach, Beethoven en Chopin, ook veel werken uit de 20ste eeuw. Zij heeft een voorkeur voor Russische en Sovjet componisten onder wie Skrjabin, Sjostakovitsj, Prokofjev en Oestvolskaja. In 2011 nam zij in Israël een cd op met werken van Azerbeidzjaanse componisten.

Naast haar bestaan als musicus heeft Sara Crombach Russische taal- en letterkunde en Oost-Europese studies gestudeerd. Zij is docent Oost-Europese studies aan Universiteit van Amsterdam en promoveerde onlangs op haar onderzoek naar de verstrengeling van politiek en geesteswetenschappen in Sovjet-Azerbeidzjan in de tweede helft van de 20ste eeuw.

Kinderen onder de 18 gratis, mits begeleid door een betalende volwassene. 

Programma

Leoš Janáček
Pianosonate 1.X.1905

  1. Foreboding (Předtucha) – Con moto
  2. Death (Smrt) – Adagio

Fazil Say
Balades

Aram Katsjatoerian
Toccata

Arno Babajanian
Elegie

Tara Tasjenko
Rapsodie

Vardapet Komitas
Armeense dansen

Fazil Say
Kara Toprak

Andere data in de Internationale Pianoserie
6 oktober 2019: Ketevan Sharumashvili
3 november 2019: Vivianne Cheng
1 december 2019: Sam Armstrong
1 maart 2020: Vassilis Varvaresos
5 april 2020: Marcel Worms

zondag 2 februari
15:00

Theater Het Lichtruim

Bestel kaarten