Of er bij koninklijke huwelijken altijd sprake is van liefde op het eerste gezicht is een vraag die zich moeilijk laat beantwoorden. Feit is dat wij, gewone stervelingen, maar al te graag in sprookjes geloven. En gelukkig deed Gioachino Rossini dat ook. Het Assepoesterverhaal inspireerde hem tot het componeren van deze, in alle opzichten, sprankelende opera. Wij beloven u dan ook een avond, waarop de vonken van dit muzikale vuurwerk meedogenloos op u zullen neerdalen.

La Cenerentola is een coproductie van de International Belcanto Academy (IBA) en Opera Noord-Holland-Noord (Opera NHN). De IBA begeleidt jonge, afgestudeerde zangers op hun weg naar de nationale en internationale podia.

De producties van Opera NHN vallen op door een vormgeving, die ontdaan is van het in de eeuwen op de opera aangekoekte stof. Zoals Assepoester het zilver poetst, zo poetsen ook de andere zes solisten muziek én verhaal op tot een springlevend en nog altijd actueel sprookje!

De voorstelling is voorzien van boventiteling.

De derde steunpilaar onder dit zomerproject wordt gevormd door directie en personeel van Het Lichtruim, waar wij tijdens het zomerreces in alle rust mogen repeteren. Deze samenwerking vormt een belangrijke factor in de totstandkoming van low budget, maar artistiek hoogwaardige operaproducties. Die hoge kwaliteit danken wij natuurlijk ook aan de uitstekende internationale bezettingen. De deelnemers aan de zomercursus worden geselecteerd op basis van hun geschiktheid voor het uit te voeren werk en komen letterlijk uit alle hoeken van de wereld.
De algehele muzikale leiding ligt in handen van de Argentijnse dirigent Jorge Lavista, die tevens de recitatieven op het clavecimbel begeleidt.

Aan de vleugel: Thijn Vermeulen
Zangcoach: Raymond Modesti
Regie en vormgeving: Nelly Vogler

Rolverdeling
La Cenerentola: Eve Webber / Iryna Razin-Kravchenko (tryout 5 september)
Don Ramiro: Joseph Kauzman
Don Magnifico: Romanos Skoumpourdis
Clorinda: Zoë Galmiche / Zara Chung (tryout 5 september)
Tisbe: Salma Sadak
Dandini: Stefan Gordon
Alidoro: Bavo Orroi

zaterdag 7 september
19:30

Theater Het Lichtruim

Bestel kaarten