"Samen werken we aan een mooie toekomst, met kansen voor iedereen."

Lilian Vis Dieperink
Trainer

We ∞ Match

We ∞ Match is een programma dat door het KunstenHuis is ontwikkeld om statushouders en werkzoekenden uit de bijstand te trainen en te coachen in het proces van participatie en het vinden van (vrijwilligers)werk. Cultuur wordt hierbij ingezet als hulpmiddel. In maart 2019 is voor de derde keer het project We ∞ Match bij het KunstenHuis. Voor dit project zijn buddy’s die de deelnemers kunnen begeleiden hard nodig!

Talenten ontwikkelen

Een actieve bijdrage leveren aan de maatschappij is belangrijk, maar door verschillende factoren is dit niet altijd even vanzelfsprekend voor statushouders en bijstandsgerechtigden. Door middel van interactieve trainingen, begeleiding door een buddy én een loopbaantraject ontdekken en ontwikkelen deelnemers hun talenten. Het opbouwen van zelfvertrouwen en het inzetten van een goed sociaal netwerk zijn belangrijke speerpunten in het programma. Zo steunen we deelnemers met het opbouwen van een nieuwe toekomst in De Bilt!

Duale trajecten

Duale trajecten zijn trajecten waar taalles gecombineerd wordt met het aanleren van praktische vaardigheden i.s.m. een bedrijf binnen een specifieke branche.
Dit traject is in ontwikkeling.

Gezocht: Leermeesters en Buddy’s

W e∞ Match is altijd opzoek naar mensen die bij willen dragen aan het project. Dit kan door zogenaamd leermeesterschap. Daarbij kijkt de leermeester of de kennis die de deelnemer heeft van zijn of haar vak voldoende is voor een baan hier in Nederland en ondersteund de deelnemer bij het verwerven van kennis op zijn of haar vakgebied.

Ook zijn wij altijd op zoek naar buddy’s! Wil jij je actief inzetten voor nieuwkomers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in je eigen gemeente? Heb je een paar uur per week tijd en lijkt het je leuk om die, gedurende een half jaar, te besteden aan dit leuke en belangrijke project? Je kunt je hier aanmelden.

Projectinformatie

Training Empowerment Traject: 

Woensdag, 9.30-11.30, Dansstudio Het Lichtruim

Inloopspreekuur:

Donderdag, 10.00-12.00, Vergaderzaal het Lichtruim (m.u.v. vakanties en feestdagen)

Meer informatie en contact

Meer informatie over We Match is hier te vinden. Ook kun je het artikel over de Kick Off van de derde editie van We Match lezen.

Om de flyer van We Match te bekijken, klik je hier.

Voor vragen of opmerkingen kun je mailen naar willeke@kunstenhuis.nl.

Samen werken we aan een mooie toekomst, met kansen voor iedereen.

In samenwerking met: