Hangplek voor Ouderen

Oud. Afgeschreven. Achter de geraniums en niet meer gezien of gehoord worden. Onnodig pijnlijk en hartstikke zonde! Dat vinden we bij Hangplek voor Ouderen. Een ouder iemand staat juist symbool voor een schat aan verhalen, heeft levenservaring en is een volwaardig medemens. Wij dagen ouderen uit om nieuwsgierig te zijn en samen bekende en onbekende talenten te ontdekken. Dit doen we op een veilige, speelse en humorvolle manier. De deelnemers aan Hangplek voor Ouderen werken samen aan een reeks van online voorstellingen over het wel en wee van senioren in Zeist. Er zijn vier groepen waarin meegedaan kan worden:

1. Spel

Samen met een professionele acteur en regisseur repeteren en de voorstelling uitvoeren.

3. Interview

Het interviewen van andere senioren. Op basis daarvan schrijven we het script.

2. Organisatie en/of productie

Facilitaire voorzieningen, communicatie, regelen van vervoer, koffie en thee e.d.

4. Publiciteit

Contact met pers, folders verspreiden, senioren bereiken die in een sociaal isolement zitten e.d.

Theatergroep ‘Hangplek voor Ouderen’ heeft het afgelopen seizoen hard gewerkt aan een nieuwe productie, Vijf Manieren Van Pensioen,

Vijf Manieren Van Pensioen is een korte film (ca. 30min) in een ontroerende en grappige scripted documentaire over pensioen en het leven daarna. Zeker voor mensen die tegen de pensioengerechtigde leeftijd aanlopen, maar zeker ook voor alle andere leeftijden.

De eerste aflevering van de serie ‘Vijf manieren van Pensioen’ gaat op 9 mei 2022 om 10.15 uur in première op Slotstad RTV! En zal de hele maand mei dagelijks om 8.15, 14.15 en 21.15 uur te zien zijn via Slotstad – Kijk live.

Naar de trailer

Theatergroep ‘Hangplek voor Ouderen’ heeft het afgelopen seizoen hard gewerkt om verschillende sketches op te nemen. Daarmee maken de acht senioren, die door de coronamaatregelen plots aan huis gekluisterd waren en niet meer het echte toneel op konden, een gedurfde stap van theater naar film.

In korte, sketchachtige filmpjes is steeds te zien hoe een van de acht personages met de huidige crisissituatie omgaat.

Grappig, ontroerend en soms een beetje vreemd.

De eerste aflevering van de serie ‘Waar hang jij uit?’ ging op 15 mei in première op Slotstad RTV!

Naar alle afleveringen "Waar hang jij uit?"Naar alle afleveringen op Youtube

Meer informatie en deelnemen

Hangplek voor Ouderen is altijd op zoek naar nieuw talent! Alle inzet is van harte welkom. Ook al heeft u nog nooit gespeeld, georganiseerd of een interview gehouden, iedereen heeft talent voor kunst. 

Houdt u bijvoorbeeld van organiseren of wilt u nieuwe mensen ontmoeten? Vertelt u graag verhalen of bent u juist nieuwsgierig naar verhalen van anderen? Heeft u tijd over die u creatief wilt besteden en wilt u mensen een inkijkje geven in het leven van een senior in Zeist? Meld u aan! Ervaring is niet vereist, en u kunt op elk moment instromen.

Elke dinsdagmiddag komen we samen om elkaar te ontmoeten, te praten en te oefenen. De bijeenkomsten vinden altijd plaats van 13.00 – 16.00 uur op de Egelinglaan 2b in Zeist. Kom gerust eens langs om te kijken en maak kennis met iedereen! 

Meer weten? Informatie en aanmelden: info@hangplekvoorouderen.nl of 06-52406393.

Meer informatie over Hangplek voor Ouderen is hier te vinden. De flyer kun je hier bekijken.

In samenwerking met: