Mondkapjes op maat met een mooie bestemming

Een mondkapje is vandaag de dag niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Ook het thuiswerken en kinderen vermaken vergt veel creativiteit van ouders. Omdat het niet altijd makkelijk is om steeds weer iets nieuws te bedenken, waar kinderen zich thuis mee kunnen vermaken, bedacht Mariët een leuke actie waarbij kinderen als ware ontwerpers mee aan de slag kunnen en waarbij de opbrengst naar een goed doel gaat.

Het idee van Mariet Spierings is om kinderen op eenvoudige wijze als ware ontwerpers zelf afbeeldingen voor op de mondkapjes te laten ontwerpen en aan haar toe te sturen, waarna zij ze de ontwerpen tot ware mondkampjes maakt. Inmiddels zijn diverse kinderen in haar omgeving al enthousiast aan de slag gegaan en veel positieve mama’s, papa’s, opa’s en/of oma’s dragen de zelf ontworpen mondkapje met trots. Leuk ook voor het kind om zelf te dragen of om kado te geven.

De mondkapjes zijn wasbaar (op 60 graden C) en dus duurzaam en hebben een nauwsluitende pasvorm met filteropening en worden voorzien van spandex elastiek met verstelbare rubbertjes. Het elastiek zit achter het hoofd ipv achter de oren. Hierdoor irriteert het elastiek niet en is het mondkapje geschikt voor dragers van bril, gehoorapparaat en hoofddoek.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Download op deze pagina het sjabloon voor het te ontwerpen mondkapje, zodat het vervolgens thuis afgedrukt kan worden op A4-formaat teken- of schilderpapier. Het sjabloon bestaat uit twee delen, dus er kunnen twee tekeningen of schilderijen gemaakt worden. Let op: het gedeelte van de tekening, dat binnen de stikmarges valt, zal niet zichtbaar zijn op het mondkapje.
  • Als de tekening of schilderij af is stuur je het sjabloon voorzien van naam, adres en telefoonnummer tav Mariët Spierings, Van der Heijdenlaan 4-A, 3705 EG Zeist.
  • Zij verwerkt de afbeeldingen die digitaal op stof (100% katoen) worden bedrukt bij een bedrijf.
  • Als de stof is bedrukt, naait Mariët het mondkapje.
  • Tot slot wordt het zelf ontworpen mondkapje incl. het originele ontwerp op papier opgestuurd en kan het draagplezier beginnen!

De kosten bedragen €9,00 (alle materialen en de portokosten voor het verzenden van het mondkapje incl. het originele ontwerp inbegrepen). Bij de prijs zijn de verzendkosten van €0,96 van het getekende of geschilderde ontwerp naar Mariët retour en de materialen om het ontwerp te tekenen of schilderen niet inbegrepen.

De betaling verloopt via een tikkie aan Mariët

De opbrengst van de mondkapjes gaat naar Stichting De Blauwe Hut en naar Projecten van het KunstenHuis bedoeld voor kinderen die niet in staat zijn om aan reguliere lessen mee te doen.

Download werkblad

Informatie

Neem voor meer informatie contact op met Mariët Spierings  via fietsmondkapjes@gmail.com of 0637452846