Fotoacademie GEANNULEERD

Cursussen Beeldend
Cursus: Fotoacademie GEANNULEERD
Lesdag: Woensdag
Aantal lessen: 12
Locatie: anders
Startdatum: 18-09-2019
Docent: Bea Blauwendraat
Prijs: € 300

Voor wie en wat kan je verwachten?

Deze fotografie vervolgcursus is  een combinatie van fotografie en digitale beeldbewerking en is geschikt voor diegenen die een basiscursus hebben gevolgd, of die zich al in hun cameraprogramma’s hebben verdiept, en vervolgens creatieve uitdaging zoeken.

Het doel van deze creatieve ‘masterclass’  is verbinding te leggen tussen meerdere foto’s. Dit kan zijn door het maken van een compilatie waarin foto’s worden geblend tot één nieuw beeld. De verbinding kan ook ontstaan door twee of drie beelden naast elkaar te plaatsen die elkaar versterken. Tot slot kun je een verhaal vertellen (storytelling) door middel van een reportageserie bestaande uit meerdere beelden. 

De cursus bestaat uit 12 lessen. De inspiratielessen, waarin ideeën verzameld en je creativiteit gestimuleerd worden, worden afgewisseld met fotografische technieken die je voor je projecten nodig hebt (zoals bijvoorbeeld nachtfotografie, flitsen en productfotografie) en les in het beeldbewerkingsprogramma Photoshop Elements.  Thematisch worden de beelden bewerkt  en tot slot expositieklaar gemaakt om te presenteren. 

De cursusavonden vinden plaats op woensdag om de week en rekening is gehouden met vakantieweken, zodat iedereen genoeg tijd heeft om opdrachten uit te werken. 

Toelatingseisen:

- basiscursus digitale fotografie

- basis computerkennis

 

Zelf mee te nemen: camera met toebehoren

laptop met fotobewerkingsprogramma Adobe Photshop Elements (vanaf versie 15)