Korte cursus Realistisch Tekenen (start 24 april 2020) GEANNULEERD

Cursussen Beeldend kort-beeldend 2d
Cursus: Korte cursus Realistisch Tekenen (start 24 april 2020) GEANNULEERD
Lesdag: Vrijdag
Aantal lessen: 5
Locatie: Zeist, Egeling
Startdatum: 24-04-2020
Docent: Erica Nussbaum
Prijs: € 90

Korte cursus met de methode van Betty Edwards: tekenen met je rechter hersenhelft.

Plaats: Kunstenhuis, Egelinglaan 2b, Zeist. Docent: Erica Nussbaum

Veel mensen hebben moeite met het kloppend tekenen of schilderen van wat zij zien. Deze zeer compacte cursus haakt daar op in: in 5 lessen van 2,5 uur kijken we naar de belangrijkste aspecten van de methode BE: ondersteboven tekenen, blind tekenen, schaduw- en lichtvormen, negatieve vormen en viseren (en waarom dit zo goed werkt).

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die beter naar de werkelijkheid wil kunnen tekenen en schilderen. Het doel is dat iedereen aan het eind van de cursus een “volwassen” portret kan tekenen, dus het stadium van “kindertekening”, waar veel volwassenen nog in zijn blijven steken, te boven is gekomen (zie vooraf en achteraf tekening). 

Om dit te bereiken zal er elke week een kleine opdracht mee naar huis worden gegeven. Het is tevens van groot belang om 3 tekeningen vóór het begin van de cursus te maken en aan het begin van de 1e les in te leveren. Deze gaan in een map en worden aan het eind van de cursus gebruikt om de vooruitgang te kunnen controleren. Men heeft vaak een licht geheugenverlies wat zijn of haar tekenkwaliteiten betreft ! Deze vooraf tekeningen zijn:

1: Je eigen hand natekenen; 2: een stoel natekenen; 3: een portret nav een foto tekenen

De prijs die bij deze cursus vermeld staat, is inclusief materiaalkosten.

De les duurt van 10.00-12.30