Kerstproject Oude Muziek

Cursussen Muziek instrumenten muziek
Cursus: Kerstproject Oude Muziek
Lesdag: Maandag
Aantal lessen: 12
Locatie: Bilthoven
Startdatum: 07-09-2020
Docent: Margriet Verzijl-Harperink
Prijs: € 169

Kerstproject Oude Muziek 

Het Kerstproject Oude Muziek is een samenwerking tussen instrumentalisten en zangers. Beide groepen repeteren aanvankelijk apart en na enige tijd op elkaars repetitietijden. Het project is 12 lessen op de maandagavond voor de instrumentalisten. Voor de zangers is de repetitietijd op de zaterdagochtend. Het doel is om in december een mooi kerstconcert te laten horen.

Het programma bestaat uit werken van onder meer de componisten Claudio Monteverdi, Dietrich Buxtehude en Michael Praetorius.

Enkele voorbeelden zijn: het “Magnificat Secundo uit de Selva Morale et Spirituale” (moreel en spiritueel woud) van Claudio Monteverdi, Adventskantate “Kommst du, Licht der Heiden” en “Alleluja” van Dietrich Buxtehude, “In natali Domini” van Michael Praetorius en nog een concerto.

Het concert is op woensdagavond 16 december 2020.

 

Voor dit project kunnen zich gevorderde zangers opgeven. Bassen, tenoren, alten en sopranen. Repetities onder leiding van docent Lara Diamand zijn op de zaterdagochtend.

Voor dit project kunnen zich gevorderden instrumentalisten opgeven. Violone, gamba, barokcello, luit, theorbe, clavecimbel, blokfluit, viool, traverso. Nb. clavecimbel en theorbe/luit spelen basso continuo. De instrumentalisten staan on der leiding van Margriet Verzijl.

Zowel het koor als het ensemble repeteert tegen het eind van de cursus, op afspraak, ook op elkaars repetitietijden. Dus naast de repetities zijn er ook een aantal repetities op de maandagavond/zaterdagochtend.

De repetities starten in september 2020.