Grafische kunsten (24x) (VOL)

Cursussen Beeldend volwassenen-beeldend beeldend
Cursus: Grafische kunsten (24x) (VOL)
Lesdag: Dinsdag
Aantal lessen: 24
Locatie: Zeist, Egeling
Startdatum: 07-09-2021
Docent: Martien Op den Velde
Prijs: € 435

Inhoud

Laat je inspireren door de verschillende mogelijkheden van de druktechnieken om jouw creatieve ideeën te verwezenlijken. Ervaring met druktechnieken is een voordeel maar geen vereiste. De cursist werkt zelfstandig en wordt aangemoedigd om met de gekozen grafische technieken te experimenteren. Bijvoorbeeld door combinaties te maken tussen hoogdruk en diepdruk, of door nieuwe materialen toe te passen. De cursist wordt begeleid in het ontwikkelen van een eigen beeldtaal en het komen tot mooie afdrukken. Belangrijk hierbij is idee-ontwikkeling; regelmatig wordt het werk besproken waarbij we dieper ingaan op de thematiek van het werk.

Je kunt bij ons kiezen uit technieken als de linosnede, houtsnede, etsen, droge naald, kartondruk, polyester plaat lithografie en zeefdrukken. Elke techniek heeft zijn eigen, speciale mogelijkheden en uitdagingen.

Deelname staat open voor beginners en gevorderden.

Opbouw

De cursus bestaat uit 24 lessen. Om de 4-6 lessen wordt een grafische techniek uitgelegd waarna deze in een zelf gekozen thema uitgewerkt kan worden.  Voor deze cursus is geen bepaalde vooropleiding vereist.

De prijs die bij deze cursus vermeld staat is exclusief materiaalkosten.