Tekenen/schilderen

Cursussen Beeldend volwassenen-beeldend beeldend
Cursus: Tekenen/schilderen
Lesdag: Vrijdag
Aantal lessen: 24
Locatie: Zeist, Egeling
Startdatum: 10-09-2021
Docent: Araz Hama
Prijs: € 435

Deze cursus is bedoeld voor mensen die al  de nodige teken- en schilderervaring hebben en deze verder willen uitbouwen.

De cursus bestaat uit lesblokken variërend van 3 tot 5 lessen per blok. De thema’s van de blokken zijn afwisselend en bedoeld om te inspireren, waarbij het onderwerp en techniek soms vrij naar keuze is en soms is voorgeschreven . Er wordt naar gestreefd om meerdere beeldende stijlen en technieken de revue te laten passeren, zodat de cursist iedere keer op een andere en verrassende wijze wordt uitgedaagd.

Mogelijke thema’s zijn bijvoorbeeld:

Magisch Realisme en Edward Hopper

Werken met klassiek Zorn palet

Gemengde techniek met diverse ondergronden als startpunt

Clair Obscure stilleven m.b.v. een black box

Innerlijk landschap

Werken vanuit kleurcontrasten van Itten

 

Afwisseling in  onderwerpen zoals:

Portret/model

Stilleven

Abstract/ geabstraheerd

Landschap

Tafereel/scene


Afwisseling in technieken zoals:

olieverf, acryl, aquarel, inkt, houtskool en potlood etc. In principe mag je alles, behalve werken met schadelijke oplosmiddelen zoals (reukloze) terpentine. Als je werkt met olieverf kun je kiezen voor bijvoorbeeld Cobra (watervermengbaar) of de olieverf verdunnen met Bial of lijnolie. 

Elk blok start met een introductie van het thema, waarin toelichting wordt gegeven en theorie wordt behandeld en/of inspiratie wordt geboden met voorbeelden van werk van andere kunstenaars. Een beperkt aantal blokken zullen zijn gericht op het aanleren van een nieuwe techniek en in dat geval is er wat minder ruimte voor eigen invulling.  Voor de meeste blokken geldt echter dat er altijd voldoende ruimte zal zijn om te oefenen, te experimenteren en tot ideevorming te komen. De cursist kan vervolgens op eigen wijze invulling  geven aan het thema en de opgedane inzichten toe te passen op zijn of haar eigen werkstuk. Aan het einde van elk lesblok zit een nabespreking van alle werkstukken.