Korte cursus Kennismaken met Chinese karakters (9 maart 2022)

Cursussen Beeldend volwassenen-beeldend bilthoven
Cursus: Korte cursus Kennismaken met Chinese karakters (9 maart 2022)
Lesdag: Woensdag
Aantal lessen: 10
Locatie: Bilthoven
Startdatum: 09-03-2022
Docent: Ruomei Tan
Prijs: € 145

Het Chinese karakter Hanzi wordt in Japan Kanji genoemd en betekent ‘schrifttekens van Han’. Chinese karakters zijn unieke kenmerken van de Chinese taal, kunst en cultuur. Een karakter verbeeldt vaak één of meerdere zaken, ideeën of begrippen. De oude denkwijze om deze karakters te maken is zeer boeiend. Doordat in het Hanzi veel beeldend materiaal, symbolen in bouwvorm en module systemen gebruikt worden, is het karakterschrift heel logisch en ook kunstzinnig. Daardoor zijn veel logo-grafische afbeeldingen te lezen zonder het vooraf geleerd te hebben.

Het leren van de karakters is niet alleen fascinerend en boeiend, maar ook noodzakelijk om de Aziatische kunst te begrijpen. Bovendien heeft de techniek van het schrijven van deze karakters met penseel en inkt geleid tot een geheel eigen schilderkunst in Azië.

In deze cursus maken we kennis met de oorsprong, logica en de bouwvorm van Chinese karakters.

We leren de streep/schrijf-volgorde van een karakter en Chinese fonetische transcriptie ‘Pinyin’. Ook maken we een uitstapje naar het moderne (digitale) Chinese woordenboek en leren Chinese karakters en woorden te tikken op de laptop of computer.

Kijk voor meer informatie ook op www.china-art.nl

De prijs die bij deze cursus vermeld staat is exclusief materiaalkosten.