Cursussen Tekenen en schilderen seizoen 2017/2018

Basiscursussen
In de basiscursussen maak je kennis met materialen en technieken en komen beeldende aspecten als kleuren en compositieleer aan de orde. Je hoeft geen ervaring te hebben om aan deze cursussen deel te nemen. Er zijn algemene basiscursussen waarin meerdere technieken aan de orde komen (olieverf, aquarel, acryl), maar ook specifieke basiscursussen gericht op één techniek. Voor alle basiscursussen geldt dat je gedurende het jaar kosteloos kan uitstappen, mocht de cursus niet bevallen.

Vervolgcursussen
De vervolgcursussen staan in het teken van eigen onderzoek en stijlontwikkeling. Met een breed scala aan materialen en technieken wordt gewerkt aan o.a. vorm, lijn, vlak, dieptewerking, kleur, compositie en spanning. Je gaat steeds grotere eigen projecten aan. Er zijn algemene vervolggroepen maar ook vervolggroepen die zich richten op één techniek.

Academiecursussen
Academiecursussen zijn voor gevorderde cursisten die actief bezig zijn met eigen werk. Deze cursussen hebben per docent een geheel eigen invulling. Daarom is ‘toelating’ vereist en bevelen we aan om vooraf contact te hebben met de docent.

Model & portret
Model- en portretcursussen worden op verschillende niveaus aangeboden. Anatomie, kleur, compositie en materiaalbehandeling komen ruimschoots aan bod, maar ook de persoonlijke interpretatie en het treffen van de expressie van het model zijn van belang.

Chinese & Japanse technieken
Diverse cursussen op het gebied van Chinese en Japanse schildertechnieken zoals Kalligrafie en Sumi-E.