Droom jij er wel eens van op het toneel te staan? Dan zijn de lessen van Theaterschool Masquerade iets voor jou! Bij jonge kinderen gaat het vooral om spelplezier, oudere kinderen leren daarnaast hoe ze iets van artistieke waarde kunnen maken. Ook voor volwassenen hebben wij aanbod.

Leerlijn Theaterschool Masquerade

Theaterschool Masquerade werkt volgens een uitgewerkte leerlijn.

Oriëntatie

De oriëntatiecursus theatermenu bestaat uit 12 lessen en start in de week van 11 september 2017 en in januari 2018. De oriëntatiecursus sluit af met een presentatie in ons eigen theater.
Bij theatermenu komen verschillende spelvormen en disciplines aan bod, waaronder zang/stem, dans/beweging, spel en circus. Daarna kun je doorstromen naar een basisklas.

Basis theater, circus & musical

De basisklassen theater, circus en musical bestaan uit 32 lessen en starten in de week van 11 september 2017. Aan het einde van het seizoen maken de klassen samen een grote voorstelling en spelen deze in het theater.

Pre-productie theater & musical

De pre-productieklassen theater en musical bestaan (bijna allemaal) uit 30 lessen en starten in de week van 11 september 2017. De klassen zijn voor spelers met enige ervaring die nog beter willen leren acteren.

Talentprogramma

Het talentprogramma bestaat uit 8 lessen en start op nader te bepalen momenten, 2 keer per cursusjaar. Het programma is voor gemotiveerde leerlingen die meer willen leren en zichzelf willen ontwikkelen. Het talentprogramma is alleen te volgen i.c.m. een andere theater-/productiecursus.

Productie theater & musical

De productieklassen bestaan uit 32 lessen en starten in de week van 11 september 2017. De klassen maken samen met een regisseur een voorstelling die past bij de leeftijd en interesses. Ze spelen deze vervolgens voor publiek en soms ook voor het onderwijs.

Volwassenen

Voor volwassenen hebben we drie cursussen waarin gewerkt wordt aan verschillende speltechnieken en in de langere cursussen wordt toegewerkt naar een voorstelling.