KunstenHuis | Theaterschool Masquerade

Praktische informatie

Hier vind je praktische informatie over vakanties, het kostuumfonds, cursusinformatie en algemene voorwaarden van de theaterschool. Heb je nog een vraag of opmerking? Stuur een e-mail aan theater@kunstenhuis.nl of bel 030-6958393.

Praktische informatie Theater

Ouderbrieven, nieuwsbrieven en informatie over vakanties, inschrijvingen, kledingvoorschriften en onze algemene voorwaarden staan hier.

Kledingvoorschriften

Hier vindt u de kledingvoorschriften voor alle cursussen.

Algemene voorwaarden

Onze algemene voorwaarden voor seizoen 2020-2021.

Kostuumfonds

Voor de groepen die meespelen in een theaterproductie is het cursusgeld inclusief een bijdrage van 5 euro voor het kostuumfonds.

Cursusinformatie seizoen 2020-2021

Cursusinformatie: Het complete cursusaanbod Theater voor het nieuwe seizoen 2020-2021.

Inschrijven: Inschrijven kan via Mijn Kunstenhuis op kunstenhuis.nl

Korting: Voor het volgen van een 2e theatercursus door 1 cursist geldt een korting van 25% op de tweede en/of derde cursus. Uitgezonderd de korte cursussen.

Gezinnen met een minimum inkomen kunnen cursussen volgen tegen een gereduceerd tarief via het Jeugdfonds Sport en Cultuur (gemeente Zeist, De Bilt en Utrechtse Heuvelrug) of via Leergeld (gemeente De Bilt).

De U-pas: (indien gekregen van de gemeente De Bilt) geeft recht op €100,- korting voor volwassenen en tussen €225,- tot €325,- voor kinderen t/m 17 jaar, afhankelijk van de leeftijd en woonplaats van uw kind. Let op: je dient hiervoor een kopie van de meest recente pas mee te sturen met jouw inschrijving. Indien de kopie niet toegevoegd is bij inschrijving, kan de korting niet verleend worden en zullen wij je het gehele lesgeld in rekening brengen. Er worden geen kortingen verleend op aanvullende kosten als materiaal of modelgeld.

Voor overige kortingsregels, zie de algemene voorwaarden.

Start: De cursussen starten in de week van 14 september 2020, tenzij anders vermeld staat. Sommige korte cursussen starten nogmaals in januari.

Proefles: Zolang er plek is op een cursus kunt u altijd gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Aanmelden hiervoor kan telefonisch via 030-6958393 of via mail cursussen@kunstenhuis.nl ovv cursusnummer, naam en telefoonnummer.  Mocht u ervoor kiezen de hele cursus te volgen, dan brengen wij het aantal gevolgde lessen (inclusief de proefles) in rekening.

Later instromen: Zolang er nog plek is bij een cursus, kunt u het gehele jaar instromen. Na de kerstvakantie kan er mogelijk een instroomstop zijn bij cursussen die toewerken naar een eindproductie.

Presentaties: De presentaties zijn gratis. De entreeprijzen van voorstellingen in een theater zijn niet inbegrepen bij het lesgeld.

Afmelden: Kunt u of uw kind een keertje niet naar de les komen? Ga naar www.kunstenhuis.nl/afmelden en stuur een bericht naar de betreffende docent.

Annuleren: Annuleren kan uitsluitend schriftelijk via e-mail. Of hier kosten aan verbonden zijn, hangt af van de datum van annulering. Zie voor verder uitleg onze algemene voorwaarden.

Aantal lessen: De cursussen bestaan uit 32 lessen, tenzij anders vermeld.

Ziekte van docent: Wanneer een docent ziek is, laten we dit altijd zo tijdig mogelijk weten via e-mail of sms. Indien mogelijk zullen wij voor vervanging zorgen, als dat niet lukt, wordt deze les op een later moment ingehaald.

Betalingen: Vragen over een factuur ontvangen wij het liefst via e-mail: info@kunstenhuis.nl

Vakanties KunstenHuis 2020-2021

Vakanties KunstenHuis 2020 – 2021

Wij volgen het vakantierooster van Midden Nederland. In de vakanties zijn er over het algemeen geen lessen. Echter, dit kan per discipline en per lesgroep verschillen bij Theaterschool Masquerade. Vraag daarom altijd bij je docent het exacte rooster voor je eigen les! 

De lesroosters worden altijd bij aanvang van het seizoen (en bij wijzigingen) per mail verstuurd naar ouders/verzorgers en cursisten. Ook zijn de lesroosters te vinden op onze website en worden ze uitgedeeld in de lessen.

LET OP: niet alle cursussen hebben exact hetzelfde rooster, dit i.v.m. bijvoorbeeld vervallende lessen op feestdagen/vakantiedagen die op andere momenten worden ingehaald om zo wel aan het voorgeschreven aantal lessen te voldoen. De vakanties hieronder zijn algemene vakanties voor het KunstenHuis, en kunnen afwijken per theaterles.

Op nationale feestdagen, zoals Pasen, Pinksteren, Hemelvaart en Koningsdag vinden er over het algemeen geen lessen plaats.

Eerste lesweek Theater: vanaf 14 september 2020

Herfstvakantie: 17 t/m 25 oktober 2020
Kerstvakantie: 19 december 2020 t/m 3 januari 2021
Voorjaarsvakantie: 20 februari t/m 28 februari 2021
1e en 2e Paasdag: 4 en 5 april 2021
Meivakantie: 1 mei t/m 9 mei 2021
Hemelvaart: 13 mei 2021
Pinksteren: 23 en 24 mei 2021 (let op: voorstelling basisklassen Bilt in Theater de KOM op 23 mei!)

Zomervakantie 2021: 17 juli t/m 29 augustus 2021