Voorstellingen

Theaterschool Masquerade bestaat al bijna 15 jaar. We hebben veel verschillende voorstellingen gemaakt en gespeeld in de provincie Utrecht.

Hier vindt u informatie over deze voorstellingen, zowel van dit jaar als van vorige jaren.

Voorstellingen seizoen 2017-2018

Zucht

Op 6 en 7 april (en tijdens het festival) speelt productieklas 1 uit Bilthoven een voorstelling voor zowel het basisonderwijs uit de Bilt en voor publiek  in Theater het Lichtruim.

Abeltje

Op 26 en 27  mei spelen de basistheater- en musicalklassen uit Zeist de voorstelling ‘Abeltje’ in Theater Figi in Zeist.

Tickets zijn vanaf half april te bestellen via Figi.

Harry Potter

Op 19 en 20 mei spelen de basistheater- en musicalklassen uit Bilthoven de voorstelling ‘Harry Potter’ in Theater de KOM in Nieuwegein.

Tickets zijn vanaf half april te bestellen via de KOM.

Festival Masquerade

Op 8 en 9 juni zal het Theaterfestival Masquerade  plaatsvinden in het Lichtruim in de Bilt. Tijdens het festival zullen de voorstellingen van pre-productie- en productieklas Musical,  van productieklas 2/3 en  van productieklas 1, te zien zijn.

Tickets zijn na de meivakantie beschikbaar

Hair

Op 16 en 17  juni spelen productieklas theater en de productieklas musical uit Zeist samen met dansers en muzikanten van KunstenHuis De Bilt-Zeist de  locatievoorstelling ‘Hair’ in het Slottuintheater Zeist.

Voorstelling Schone Schijn

Op 20 en 21 april speelt Community Art de voorstelling S chone Schijn in Theater het Lichtruim in Bilthoven.

Eerder gespeeld

Verder terugkijken? Dat kan, hier vindt u een overzicht van alle voorstellingen sinds 1998.

Romeo & Julia (productieklassen Theater en Muiscal Zeist)

Op 2 en 3 juni speelden de productieklassen Theater en Musical uit Zeist,  samen met dansers van Dansschool De Bilt-Zeist en muzikanten van Muziekschool De Bilt-Zeist, de voorstelling Romeo & Julia in het Slottuintheater van Slot Zeist: de eerste interdisciplinaire musical van KunstenHuis De Bilt-Zeist!

De eeuwenoude klassieker van Shakespeare werd gespeeld door 40 jongeren van de afdelingen Theater, Dans en Muziek van Kunstenhuis De Bilt-Zeist. Een bijzonder en uniek project, waarbij het verhaal van de families Montecchi en Capuletti op een eigentijdse manier werd vertolkt tot een tragikomedie. Live commentaar van acteurs die uit hun rol stappen, een verdwaalde postbode die de juiste scène niet kon vinden en de muziek van Beyoncé tijdens de huwelijksvoltrekking. Kortom, deze versie van Romeo & Julia was een cross-over liefdesverhaal vol spel, dans en live muziek die anders en vernieuwend was, maar nog altijd ging over grenzeloze liefde …

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Beest (productieklas  Bilthoven)

Op 9 en 10 juni speelde productieklas 2/3 in Bilthoven samen met dansers van Dansschool De Bilt-Zeist de voorstelling Beest in Theater Het Lichtruim in Bilthoven, tijdens Festival Masquerade ‘Fly Away’.

Een eigentijdse voorstelling geïnspireerd op het verhaal van Icarus, over de grens tussen overmoedig zijn en geloven in je eigen kracht.

Op het Griekse eiland Kreta leefde een verschrikkelijk monster dat niet kon worden gedood, de Minotaurus. De koning vroeg kunstenaar Daedalus en zijn zoon Icarus een labyrint te bouwen als kooi om het beest in bedwang te houden. Een labyrint zó complex dat zelfs de kunstenaar en zijn zoon de uitgang niet meer konden vinden. Om het beest tevreden te houden werden er 14 jonge mensen in het labyrint opgesloten om zo als voedsel voor de Minotaurus te dienen.

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Matilda (productieklas en pre-productieklas Musical Bilthoven)

Op 10 en 11 juni speelden productieklas Musical én de pre-productieklas Musical in Bilthoven de voorstelling Matilda in Theater Het Lichtruim in Bilthoven, tijdens Festival Masquerade ‘Fly Away’.

Productieklas en pre-productieklas Musical bracht een vlotte, humoristische en ontroerende musical boordevol hertaalde liedjes en opzwepende dansen.

Matilda is een bijzonder meisje. Ze is ontzettend slim, maar wordt door haar ouders behandeld als voetveeg. Haar school wordt geterroriseerd door schoolhoofd Bulstronk, een kenau met een hekel aan kinderen. Als straf worden kinderen aan hun haren door een raam gesmeten, of erger nog, ze moeten het stikhok in. Matilda heeft gelukkig haar vriendinnetjes Lavendel, Boukje en Amanda. Én juffrouw Engel. De liefste juf die er op aarde rondloopt. Samen bedenken ze een plan om Bulstronk voorgoed weg te jagen. Een verhaal over liefde, eenzaamheid, verbondenheid en jezelf kunnen zijn.

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Abeltje (basisklassen Bilthoven)

Op 20 en 21 mei speelden de leerlingen van de basistheater en -musicalklassen in Bilthoven de voorstelling Abeltje in Theater De KOM in Nieuwegein.

De leerlingen van de basistheater- en musicalklassen zijn zelf aan de slag gegaan met het verhaal en hebben middels improvisatie scenes gemaakt. Het resultaat is een volledig eigentijdse en actuele voorstelling.

Abeltje krijgt een baantje als liftjongen bij het warenhuis Knots. Zijn eerste liftgezelschap bestaat uit Meneer Tump, Juffrouw Klaterhoen, zijn moeder Roef en Laura , waar hij direct al een oogje op heeft. Zijn belangrijkste taak is met name iets wat hij NIET mag doen! Niet op het groene knopje drukken……” Maar Abeltje kan de verleiding niet weerstaan en de lift vliegt omhoog, dwars door het gebouw heen!

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Aladdin (basisklassen Zeist)

Op 13 en 14 mei speelden de leerlingen van de basistheater en -musicalklassen in Zeist de voorstelling Aladdin in Theater Figi in Zeist.

De leerlingen van de basistheater- en musicalklassen zijn zelf aan de slag gegaan met het verhaal en hebben middels improvisatie scenes gemaakt. Het resultaat is een volledig eigentijdse en actuele voorstelling.

In het Verre Agrabah probeert de straatarme Aladdin met zijn aapje Abu om het hart van prinses Jasmine te veroveren en haar te redden uit de handen van boze Jafar. Aladdin’s leven verandert op slag als hij over een magische lamp wrijft en kennismaakt met een vrolijke geest. Wat doet Aladdin met de drie wensen die hij van de geest krijgt? En wat zijn de plannen van Jafar?

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Leven voor gevorderden (door Community Art uit Bilthoven)

Op 21 en 22 april speelde de Community Art groep uit Bilthoven de voorstelling Leven voor gevorderden  in Theater Het Lichtruim in Bilthoven.

Een tehuis, waar de bewoners zich ‘oud’ moeten gedragen. Onder het bewind van twee verplegers worden de bewoners verplicht kaakjes te eten, advocaatjes te drinken en hun dromen achter zich te laten. Want dromen zijn voor jonge mensen. Toch? Negen spelers gingen op zoek naar hun eigen verhalen rondom het thema ‘ouder worden. Door vele vragen, typetjes, lachbuien en af en toe een traan ontstond de tragikomische voorstelling ‘Leven voor gevorderden.’

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Ergens Anders (door productieklas 1 uit Bilthoven)

Op 7 en 8 april en 10 juni speelde productieklas 1 uit Bilthoven de voorstelling Ergens Anders in Theater Het Lichtruim in Bilthoven.

Het is oorlog tussen de Ene en de Anderen. Daarom vlucht Toda naar Ergens Anders; haar Oma zegt dat het daar veilig is. Maar zo’n reis duurt lang, heel lang. Bij het Algemeen Belang (waar dingen gebeuren die over het algemeen nogal belangrijk zijn) ontmoet Toda zeven andere leeftijdsgenoten die ook op reis zijn. Ze leren elkaar kennen, vertellen hun verhalen en avonturen en helpen elkaar door de tocht heen. Maar bovenal zijn ze allemaal op zoek naar een nieuw thuis.

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Pippi (basisklassen Zeist)

Op 14 en 15 mei speelden de basistheater- en musicalklassen uit Zeist de voorstelling Pippi in Theater Figi in Zeist.

De leerlingen zijn zelf aan de slag gegaan met het verhaal. Ze hebben geïmproviseerd en verschillende scènes bedacht. Het resultaat was een volledig eigentijdse en actuele voorstelling. Gemaakt voor en door kinderen.

(Fotograaf: Miep Knöptels)

Aladdin (basisklassen De Bilt)

Op 23 en 24 mei 2015 speelden de basistheater-, circus- en musicalklassen uit De Bilt de voorstelling Aladdin in Theater de Kom in Nieuwegein.

De leerlingen zijn zelf aan de slag gegaan met het verhaal. Ze hebben geïmproviseerd en verschillende scènes bedacht. Het resultaat was een volledig eigentijdse en actuele voorstelling. Gemaakt voor en door kinderen.

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Achtste groepers huilen niet! (productieklas 1 Bilthoven)

Op 16 april en 4 juni speelde productieklas 1 uit Bilthoven de voorstelling Achtste groepers huilen niet! in Theater het Lichtruim in Bilthoven.

In de groep van juf Ina is er vaak gedoe. Over de musical, de CITO toets en wie verliefd op wie was. Gelukkig is de juf erg goed in het bedenken van originele oplossingen, maar wanneer haar leerling Akkie ernstig ziek wordt kan ook zij niets meer verzinnen. Heel groep acht leeft met Akkie mee. Inmiddels zit de groep op de middelbare school, met alle sores die daar dan weer bij hoort, en kijkt terug op hun tijd in groep 8. Met veel plezier herleven ze de periode waarin de wereld aan hun voeten lag. Maar bovenal denken ze met veel liefde terug aan Akkie.

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Addams Family (Musicalproductie Bilthoven)

Tijdens het Festivalweekend (3, 4 en 5 juni) speelde de musicalproductieklas uit Bilthoven de voorstelling Addams Family in Theater het Lichtruim in Bilthoven.

De familie Addams (snap-snap) woont al jaren in hun prachtige mansion op Kerkhoflaan 13. Ze leven hun zorgeloze rotte leven en vermaken zich met alle dood en verderf in de wereld. Tot ze op een dag in de krant lezen dat hun moeras plaats moet maken voor een MEGA-winkelcentrum…

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Yellowbird (productieklas 2 Bilthoven)

Tijdens het Festivalweekend (3, 4 en 5 juni) speelde productieklas 2 uit Bilthoven de voorstelling Yellowbird in Theater het Lichtruim in Bilthoven.

Yellowbird neemt je mee naar je schooltijd. Naar de routines, naar het harde zingen, de minuten die traag voorbij tikken, het kauwgom plakken, de irritaties, moeten plassen, scouting, naar de verveling, lunchtrommeltjes, de fantasieën, de pesterijen, stille liefdes, de groepsvorming en de onmacht van de chauffeur. Want hij sust en helpt waar hij kan. Of graaft hij daarmee zijn eigen graf? Gewoon een busritje naar school. Als je durft…

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Ifigenia (productieklas 3 Bilthoven)

Tijdens het Festivalweekend (3, 4 en 5 juni) speelde productieklas 3 uit Bilthoven de voorstelling Ifigeneia in Theater het Lichtruim in Bilthoven.

Er was geen wind. De vloot moest naar Troje, maar er was geen wind. Alleen het offeren van de koningsdochter, Ifigeneia, zou de wind weer laten waaien. Een onmogelijke beslissing voor haar vader. Of heeft niemand er iets over te zeggen, is het nou eenmaal het lot? Productieklas 3 speelt dit eeuwenoude verhaal over een meisje dat toevallig de dochter van de koning is. En toevallig net zo oud is als de spelers zelf.

(Fotograaf: Ruben Jorksveld)

Adiante – Kom eens dichterbij (productieklassen Zeist)

Op 11 juni speelde productieklas 2 en de musicalproductieklas uit Zeist de voorstelling Adiante – Kom eens dichterbij in Theater de Egeling in Zeist.

Wat blijft er van je identiteit over als je alles wat je dierbaar is verliest? En wanneer sta je jezelf toe om weer verbindingen aan te gaan, om weer dichterbij te komen bij andere mensen? Twee zusjes komen aan in een vreemd land. Het is het Beloofde Land, Nederland, het land van melk en honing. Of eigenlijk van aardappelen en kaas. Ze ontmoeten een jongen uit Brazilië. Ze waren op de vlucht. En nu moeten ze wachten, één jaar en drie maanden. En mogen ze blijven?

(Fotograaf: Michael Bosboom)