KunstenHuis | Dansschool EDC

Dansconditie & Pilates

Dansconditie & Pilates

De les bestaat uit 30 minuten dansconditie, 20 minuten Pilates en 10 minuten stretching.

Dansconditie

Dansconditie is een bewegingsles waarbij je oefeningen doet die gebaseerd zijn op verschillende danstechnieken en er tegelijkertijd voor zorgen dat je qua conditie wordt uitgedaagd. Een fijne manier om dansen te combineren met het verbeteren of op peil houden van je conditie! Behalve diverse danstechnieken komen lichaamsbewustzijn, ontspanning en ademhaling aan bod in het laatste onderdeel van de les, waarin de Pilates techniek ook wordt verwerkt.

Pilates

Pilates is een training op de mat waarbij houding, stabiliteit, evenwicht, een verfijnd afgestemde coördinatie, ademhaling, lenigheid én focus op lichaam en geest het uitgangspunt zijn. Het is een effectieve training die de spiergroepen versterkt en stretcht om een sterk, maar ook soepel lichaam te krijgen. Pilates zorgt ervoor dat de ‘core’ sterk wordt (de kern van je lichaam, spieren rondom je buik/rug/bekken) en traint voornamelijk de dieperliggende spieren voor een sterke houding van het lichaam. Met Pilates worden blessures vaak voorkomen of genezen, wordt het lichaam gestimuleerd om in balans te blijven of de balans opnieuw te vinden. Het lichaam wordt sterker gemaakt, een winst voor andere danslessen én absoluut merkbaar in het dagelijks leven!

“Na 10 lessen voel je het verschil, na 20 lessen zie je het verschil, na 30 lessen ben je een ander mens!” – Joseph Pilates

In de stretch op het einde van de les werken we met ademhaling en visualisatie, om even helemaal tot rust te komen en het lichaam diep te ontspannen.

CursusLesdagBeginEindLocatieDocentPrijsAantal lessen
CursusLesdagBeginEindLocatieDocentPrijsAantal lessen
Dansconditie/Pilates volwassenen Vrijdag09:3010:30Zeist, EgelingBente van der Flier€ 34835
Dansconditie/Pilates volwassenen (beg)Vrijdag10:3011:30Zeist, EgelingBente van der Flier€ 34835
Zomerdansles Dansconditie 12+/volw.| di 24 aug 19.00-20.00 | €9,00Dinsdag19:0020:00Zeist, EgelingStacey Huijbers€ 91

Leuke cursus gevonden?

Schrijf je direct in!

Heb je een cursus gevonden die bij je past? Schrijf je dan direct in. Onze docenten en medewerkers zetten graag hun passie, kennis en ervaring voor je in.
Inschrijven kan direct op onze site of via het papieren inschrijfformulier.

Direct inschrijven

Twijfel je nog?

Doe vrijblijvend een proefles!

Zolang er plek is bij een cursus kan je altijd gratis en vrijblijvend een proefles volgen. Heel fijn als je meerdere dansstijlen leuk vindt en je nog twijfelt over welke cursus je wil gaan doen. Zo kan je ervaren of het echt wat voor je is.

Proefles aanvragen

Extra aanbod

Wij bieden regelmatig extra aanbod, zoals bijvoorbeeld zomercursussen, workshops en masterclasses voor bestaande cursisten.

Praktische informatie

Het actuele lesrooster, de tarieven, kledingvoorschriften, locaties en vakanties.

Docententeam

Onze docenten zijn hoogopgeleide vakmensen met een eigen, vaak bloeiende uitvoeringspraktijk.