fbpx

De impact van beeldende kunst op het geheugen

In het kader van de maand ‘Dementie Anders Bekeken’ zal op zondag 31 oktober de film I only remember when I paint worden vertoond. Aansluitend zal beeldend kunstenares en beeldend therapeut Daphne Ritzen een interactieve workshop verzorgen. De workshop zal vanuit een positieve invalshoek ingaan op de mogelijkheden en manieren om interactie met mensen met dementie te vergroten en om eigen inbreng te stimuleren.

Cursus Schilderen Plus

Daphne Ritzen geeft al jarenlang de cursus Schilderen PLUS, een cursus die geschikt is voor ouderen die in een rustiger tempo willen werken of te maken hebben met beginnende geheugenproblemen. Het stimuleren van ieders creativiteit, bezien vanuit mogelijkheden en autonomie, worden op individueel niveau opgepakt. Het doel is precies op de grens te zitten van uitdaging en haalbaarheid. De groep is kleiner dan reguliere cursussen en het tempo is rustiger.

Deelnemers kunnen tijdens de lessen aan eigen thema’s werken of naar aanleiding van opdrachten. Mensen met én zonder ervaring zijn welkom! De groep is klein, instromen kan gedurende het hele seizoen. De cursus wordt gegeven in het KunstenHuis in Zeist op woensdagmiddag. Meer informatie is te vinden op www.kunstenhuis.nl.

Praktische informatie

De filmvertoning en de interactieve workshop van Daphne Ritzen is helaas geannuleerd.
Blijf op de hoogte van een nieuwe datum door een mail te sturen naar lzawedde@kunstenhuis.nl.

Deze workshop wordt aangeboden naar aanleiding van de maand van de dementie: Dementie Anders Bekeken.

Meer informatie over Dementie anders bekeken