fbpx

Op zaterdag 17 april 2021 om 14.00 uur vindt het Dwarslopersfestival De Eenzame Stad plaats. Er is muziek van Spinvis en van het poptalentprogramma Frontstage van de KunstenHuis Muziekschool en Muziekschool Backstage, maar ook spoken word, theater en verschillende inspirerende gesprekken over het thema eenzaamheid. Tussen 14.00 en 17.15 uur is het boeiende programma geheel digitaal te volgen. Tickets zijn verkrijgbaar via deze link en kosten € 8 (€ 6 voor studenten).

Het Dwarslopersfestival 2021 is een coproductie van Vrije Hogeschool, Bibliotheek Idea, Literair Zeist en KunstenHuis.

De Eenzame Stad

Wist je dat ongeveer 40% van de Nederlanders aangeeft zich regelmatig eenzaam te voelen? De impact van de huidige pandemie is groot. Hoe verhouden we ons nu tot elkaar, de wereld en onszelf? Het Dwarslopersfestival De Eenzame Stad is een coproductie van de Vrije Hogeschool, Bibliotheek Idea, het KunstenHuis en Literair Zeist over wat eenzaamheid betekent en het verlangen naar verbondenheid.

Voor Olivia Laing, schrijfster van de eenzame stad, betekent eenzaamheid “de essentiële onkenbaarheid van anderen” en dat betekent dat het menselijk-zijn eenzaam-zijn is, tenminste soms. Dus waarom praten we er niet openlijker over? Wat ervaar je eigenlijk als je eenzaam bent?

Dwarslopersfestival

In het Dwarsopersfestival hoor je gedurfde, kleine monologen en geschreven songs over het universele verlangen om gekend te zijn, worden vragen opgeroepen over de ervaring van eenzaamheid. In gesprek met o.a. inspirerende schrijvers en theatermakers bekijken we hoe we ons verhouden tot onszelf en anderen. Hoe kunnen we nieuwe verbindingen creëren, zodat een verbonden stad ontstaat. De eenzame stad is een ode aan onze families, vrienden en buren en stadsgenoten, en aan hen die alleen zijn.

 

Het Dwarslopersfestival wordt mede mogelijk gemaakt door:

2021DLFlogoGZ 2021DLFlogoKFH  2021DLFlogoNJR 2021DLFlogoPBCF

 

Koop tickets Meer info Dwarslopersfestival