Nieuws
Nieuws categorie
Beeldend
Datum publicatie
11 mei 2017

Expo ‘Uniek palet door bijzondere kunstenaars’

Op vrijdag 9 juni 2017 om 19:30 uur opent de expositie ‘Uniek palet door bijzondere kunstenaars’ in het KunstenHuis Zeist aan de Egelinglaan.
U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn.
De expositie wordt geopend door de heer Marcel Fluitman, wethouder
zorg, ouderen en cultuur van de gemeente Zeist.

Klik hier voor een impressie van de voorbereidingen door de kunstenaars.

In september 2016 is i.s.m. uniekpalet.nl/Kwintes en het Kunstenhuis De Bilt-Zeist een pilot jaarcursus gestart voor mensen met een psychische kwetsbaarheid en een smalle beurs. Dit is mogelijk gemaakt door een subsidie van de gemeente Zeist.

Kunst maken vraagt behalve creatief zijn ook doorzettingsvermogen, het lef iets nieuws te proberen, keuzes maken en daar achter staan. Tijdens de lessen oefenen deelnemers met rollen die nodig zijn om te kunnen participeren in de maatschappij.

De cursus wordt begeleid door beeldend therapeut Daphne Ritzen; “Als docent zie ik hoe belangrijk deze projecten voor cursisten zijn, hoe gedreven zij aan het werk gaan en trots durven zijn op het resultaat. De projecten zijn, als cross-over tussen kunst en zorg, een nieuwe aanvulling op het reguliere cursusaanbod.” 

Na de feestelijke opening kunt u uiteraard op uw gemak de expositie bezichtigen onder het genot van hapjes en drankjes verzorgd door KooKunst.

De expositie is te bezichtigen van 9 tot 26 juni 2017 op werkdagen tussen 9 en 17 uur in het KunstenHuis Zeist aan Egelinglaan 2b.

Meer info:

www.uniekpalet.nl en www.kwintes.nl