Nieuws
Nieuws categorie
Beeldend
Datum publicatie
16 oktober 2017
Tags
expositie, kunst, kunstenhuis, lichtruim, olieverf, schilderijen, tentoonstelling

Expositie Hollands Licht in Het Lichtruim

Van 17 oktober tot 1 december is de expositie Hollands Licht te bezoeken in Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven.
De expositie is samengesteld en bevat werken door Prisca Bertens-Oliemans en Sjef Bertrams, beide cursist van de Beeldende afdeling bij docent Noor van Os.

Prisca Bertens-Oliemans

De Waal bij Gendt, Sjef Bertrams

Over Prisca en haar werk
In 2008 is Prisca begonnen met tekenen en schilderen. Aanvankelijk kreeg zij les van Noor van Os. Zij heeft vervolgens in Amsterdam de vijfjarige opleiding van de Wackers Academie met goed gevolg doorlopen. Tijdens die opleiding is zij de academiebesprekingen van Noor blijven volgen. Deze zijn altijd inspirerend en waardevol.

Juist omdat Prisca in de eerste plaats een tekenaar is, vormt het schilderen met olie- en aquarelverf een grote uitdaging. De onderwerpen (van portretten tot stadsgezichten) zijn ondergeschikt aan het belangrijkste motief: het licht. Haar werk is figuratief en straalt veelal intimiteit uit.
www.priscabertens-oliemans.nl

Prisca Bertens-Oliemans

Over Sjef en zijn werk
Nadat Sjef Bertrams in 2004 was gestopt met werken heeft hij de volledige opleiding tekenen/schilderen bij het KunstenHuis “De Werkschuit” te Zeist/De Bilt gevolgd onder de deskundige en stimulerende begeleiding van Noor van Os. In de loop van de opleiding heeft Sjef zich toegelegd op olieverf, met als specialisme landschap, portret en model. Hij neemt nog steeds deel aan de door Noor binnen de Werkschuit georganiseerde Academie besprekingen.
Sjef probeert in zijn gelaagde olieverfdoeken gevoelens en stemmingen in beelden om te zetten, waarbij veel aandacht wordt besteed aan het coloriet, het gezamenlijk effect van de gebruikte kleuren. De Hollandse landschappen, vooral de rivierlandschappen, met hun fascinerende luchten zijn voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie.
www.sjefbertrams.nl

De Maas bij Blitterswijck, Sjef Bertrams

Praktische informatie
De expositie is te bezoeken van 17 oktober tot 1 december 2017
Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven.
Meer informatie: jvandegriend@kunstenhuis.nl, coördinator exposities KunstenHuis