Nieuws
Nieuws categorie
Beeldend
Datum publicatie
11 april 2017

Feestelijke opening Expo ‘Zen (Chan) en Kunst’ op 7 mei

Van 7 tot en met 31 mei vindt de expositie Zen (Chan) en Kunst plaats in het KunstenHuis aan de Egelinglaan in Zeist. Speciaal voor de feestelijke opening op 7 mei zullen er ook meesterkunstwerken uit Beijing (China) getoond worden. Een unieke kans deze bijzondere en zeer grote werken van dichtbij te zien én kennis te maken met de beroemde Chinese kunstenaars.

Naast deze werken zijn er ook van andere Chinese en Nederlandse kunstenaars, onder wie cursisten van het KunstenHuis, poëtische kunstwerken en schilderijen te bewonderen.

Let op: De bijzondere waardevolle schilderijen van de bekende Chinese kunstenaars uit Beijing zijn alleen op zondag 7 mei van 11 tot 17 uur te zien.

De opening is van 11 tot 17 uur en belooft een groot feest te worden met een afwisselend en uitvoerig programma dat bol staat van de interessante activiteiten, o.a.

– Lezing Chinese Zen (chan) cultuur in de kunst door de heer Lao Pu uit Beijing, mede directeur en bekend kunstenaar van galerie/winkel Rong Bao Zhai*  (€7 p.p., kaarten via de ticketshop op deze site te verkrijgen en indien voorradig ter plaatse bij de receptie van het KunstenHuis)

– Lezing ‘waarom ik een Boeddhistische non wilde worden’, door Non master Shi Xian Ai uit de Longquan Boeddhistische Tempel van Groot Mededogen te Utrecht (gratis entree)

– Zen (chan) meditatie door Boeddhistische non master Shi Xian Fen uit de Tempel De Longquan Boeddhistische Tempel van Groot Mededogen te Utrecht (gratis deelname)

– Demonstratie Chinees schilderen en kalligrafie door Chinese kunstenaar dhr. Wupark en Lai Fung

– Live muzikale optredens

– Gelegenheid om met Chinese kunstenaars uit Beijing over kunst en cultuur van oost en west te filosoferen

– Workshop Tai Chi principe door Kung fu meester Qiu Rong Zhao (max. 25 deelnemers, €7 p.p., kaarten via de ticketshop op deze site te verkrijgen en indien voorradig ter plaatse bij de receptie van het KunstenHuis)

– een verrassende theatershow met Chinese en Nederlandse muziek, dans en zang (€5 p.p., kaarten via de ticketshop op deze site te verkrijgen en indien voorradig ter plaatse bij de receptie van het KunstenHuis)

– Loterij waarbij een uniek Chinees kunstwerk gewonnen kan worden (t.w.v. €180), de lootjes à €2 per stuk worden tijdens de opening verkocht.

– Bekendmaking winnend kunstwerk en poëzie (wedstrijd cursisten KunstenHuis) door kunstenaar de heer Lao Pu, de heer Ruud van Wees en de heer Ad van Strien.

De opening is een bezoek en het bekijken beslist de moeite waard.  De expositie zal na de opening nog tot 31 mei te bezichtigen zijn van maandag t/m vrijdag tussen 10:00-16:00.

Praktische informatie:

opening zondag 7 mei
11.00 – 17.00 uur 
duur expositie: 7 – 31 mei 2017
Locatie: KunstenHuis aan de Egelinglaan 2b, Zeist

* Rong Bao Zhai is de meest bekende galerie, kunstwinkel in cultuur straat Liulichang met een geschiedenis van ongeveer 300 jaar. Het is gespecialiseerd in authentieke werken van de traditionele Chinese kunst en nu ook de moderne kunst.

– wijzigingen in het programma onder voorbehoud –