Nieuws
Nieuws categorie
Theater
Datum publicatie
15 mei 2017
Tags
festival, KunstenHuis De Bilt-Zeist, Theaterschool Masquerade

Festival Masquerade ‘Fly Away’

Op 9, 10 en 11 juni vindt het Festival Masquerade ‘Fly Away’ plaats in Theater het Lichtruim.

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar komt Theaterschool Masquerade van KunstenHuis De Bilt-Zeist dit jaar met wederom een spetterend 3-daags festival! Tijdens het festival zijn er o.a. drie voorstellingen te zien van de productieklassen. De voorstellingen ‘Beest’ en ‘Matilda’ zullen in première gaan en in totaal twee keer spelen. De voorstelling ‘Ergens Anders’ gaat in reprise, na al twee keer op het podium te hebben mogen staan in april.

Programma
Naast de theatervoorstellingen is er een ruim randprogramma met muziek, talkshows, andere acts en nog veel meer verrassingen! Uiteraard kun je tussendoor een hapje en een drankje halen bij de bar. Het uitgebreide blokkenschema komt binnenkort online!

Voorstelling Beest 9 juni 20:30 en 10 juni 14:00
Op het Griekse eiland Kreta leefde een verschrikkelijk monster dat niet kon worden gedood, de Minotaurus. De koning vroeg kunstenaar Daedalus en zijn zoon Icarus een labyrint te bouwen als kooi om het beest in bedwang te houden. Een labyrint zó complex dat zelfs de kunstenaar en zijn zoon de uitgang niet meer konden vinden. Om het beest tevreden te houden werden er 14 jonge mensen in het labyrint opgesloten om zo als voedsel voor de Minotaurus te dienen.

Voorstelling Ergens Anders 10 juni 16:00
“Het is oorlog tussen de Ene en de Anderen. Daarom vlucht Toda naar Ergens Anders. Waarom weet ze ook niet precies; haar  Oma zegt dat het daar veilig is. Maar zo’n reis duurt lang, heel lang. Bij het Algemeen Belang ontmoet Toda zeven andere leeftijdsgenoten die ook op reis zijn. Ze leren elkaar kennen, vertellen hun verhalen en avonturen en helpen elkaar door de tocht heen. Maar bovenal zijn ze allemaal opzoek naar een nieuw thuis.”

Voorstelling Matilda 10 juni 20:00 en 11 juni 14:00
“Matilda is een bijzonder meisje. Ze is ontzettend slim, maar wordt door haar ouders behandelt als voetveeg. Haar  school wordt geterroriseerd door schoolhoofd Bulstronk, een kenau met een hekel aan kinderen. Als straf worden kinderen aan hun haren door een raam gesmeten, of erger nog, ze moeten het stikhok in. Matilda heeft gelukkig haar vriendinnetjes Lavendel, Boukje en Amanda. Én juffrouw Engel. De liefste juf die er op aarde rondloopt. Samen bedenken ze een plan om Bulstronk voorgoed weg te jagen.”

Kaarten
Kom je ook langs?! Kaarten via www.theaterlichtruim.nl.
€5,00 t/m 12 jaar,
€7,00 13+
€2,00 leerlingen van Masquerade
€10,00 duo-ticket (twee voorstellingen op de zaterdag)

Duo-tickets:
10 juni Beest 14:00 & Ergens Anders 16:00
OF
10 juni Ergens Anders 16:00 & Matilda 20:00

Locatie
Theater het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven.