fbpx
AankondigingenKunstenHuisMuziekschoolNieuws

Kerstconcert Muziekschool op 14 december

By 3 december 2019 No Comments

Kerstconcert Muziekschool  

Op zaterdag 14 december a.s. vindt het traditionele kerstconcert van de Muziekschool plaats, in de Oosterlichtkerk aan de 1e Brandenburgerweg in Bilthoven. Aanvang is 19.00 uur en het concert duurt een uur. De leerlingen van de Muziekschool brengen dan een gevarieerd programma ten gehore: van kinderkoor tot harp en van singer-songwriter tot blokfluitkwartet; een sfeervol kerstconcert is gegarandeerd. De entree is gratis, wel hopen we op een bijdrage voor het goede doel. 

Live action painting voor het goede doel
Het wordt een bijzondere avond, want tijdens het concert zullen enkele docenten, die ook professionele kunstenaars zijn, van de afdeling Beeldende Kunst van het KunstenHuis live een kunstwerk maken, geïnspireerd op de muziek die te horen is. De kunstwerken worden na het concert te koop aangeboden. De opbrengsten komen dit jaar ten goede aan de muziekstudio van Stichting Muziekids in het Prinses Maxima Centrum (PMC) voor Kinderoncologie in Utrecht. Hier kunnen patiënten naar hartenlust muziek maken en DJ’en . Niels Wiltink, muziekdocent bij het KunstenHuis, werkt in de muziekstudio; hij zal deze avond meer informatie geven over zijn werk bij PMC. Naast de verkoop van de kunstwerken zal er een collecte gehouden worden voor dit mooie doel en doet het KunstenHuis ook zelf een bijdrage.

Afterparty
Na afloop van het concert is iedereen welkom voor een kop koffie/thee of een glas glühwein. Wie dan de smaak te pakken heeft, kan nog naar het event Frontstage, in Poppodium De Peppel, Montaubanstraat 106, in Zeist, voor een feestelijke popnight met een Big Band en verschillende popbands van de Muziekschool. Ook hier komt vast wel een fijne Christmas song voorbij.