fbpx
AankondigingenKunstenHuisMuziekschoolNieuws

Kerstconcert Oude Muziek op 18 december

By 2 december 2019 No Comments

Kerstconcert Oude Muziek

Stemmig kerstconcert met vocale en instrumentale muziek van J.S.Bach, Monteverdi, Schütz, Corelli en vele anderen!

De afdeling Oude Muziek van de Muziekschool verzorgt op woensdag 18 december een een gezellig en stemmig kerstconcert in de Nieuwe Kerk, Boulevard 2a in Zeist. Het concert wordt gegeven, na maanden repeteren, door de deelnemers aan het project Kerstmuziek voor koor en ensemble en Het Klinkerensemble , beide van KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist.

Kaarten zijn te koop via onze agenda.

Hemels
De Nieuwe Kerk is een prachtige locatie voor een stemmig kerstconcert met hemelse muziek van Bach, Schütz, Corelli en Monteverdi. De deelnemers aan het project Kerstmuziek voor koor en ensemble, verenigd in het orkest van Oude Muziek, spelen op diverse instrumenten uit de tijd van Bach: blokfluiten, luiten en strijkers. Koor en orkest staan onder leiding van Lara Diamand en Margriet Verzijl.

Na de pauze zal symfonieorkest Het Klinkerensemble verschillende kerststukken ten gehore brengen. Het Klinkerensemble, dat onder leiding staat van Johanna Eijsbouts,  bestaat uit zo’n 22 gevorderde muzikanten die wekelijks met veel plezier samen muziek maken bij de Muziekschool in De Klinker.

Afdeling Oude Muziek
De Muziekschool heeft sinds vorig jaar een grote afdeling Oude Muziek, met cursussen voor ensembles en individuele instrumentele lessen op instrumenten die in de 18e eeuw, de tijd van de barok, veel werden bespeeld. Klik hier voor m eer informatie over Oude Muziek. 

Voor mensen die graag het concert willen bezoeken, maar niet kunnen: het Kerstconcert Oude Muziek is ook te horen op woensdag 11 december in de Lutherse Kerk aan de Hamburgerstraat 9 te Utrecht.