fbpx

KunstenHuis wordt “Kunst in Huis”

 

Nu de lessen en cursussen niet meer op de locaties in Zeist, De Bilt en Driebergen kunnen plaatsvinden – door de maatregelen omtrent het coronavirus – is er de afgelopen dagen keihard gewerkt om op een andere manier de lessen te kunnen blijven aanbieden. Dat is gelukt: we kunnen het overgrote deel van de lessen en cursussen online of via YouTube video’s geven! Cursisten worden door hun docent of door de afdeling op de hoogte gesteld over hoe de lessen worden aangeboden: via thuisopdrachten en mail, via online lessen (Skype of Zoom) of via leuke lesvideo’s.

De individuele muzieklessen gaan al bijna geheel online via webstreaming-diensten zoals Skype en Zoom. De verwachting is dat een derde van de groepscursussen via digitale kanalen bediend kan worden. De muziekschool van het KunstenHuis en Muziekschool Backstage uit Zeist werken samen om ook de poptalentopleiding zoveel mogelijk aandacht te geven.

Bij de theaterlessen worden voor de leerlingen leuke speloefeningen en theaterstukjes op video uitgebracht waar het hele gezin aan mee kan doen. Kijk naar de openbare afleveringen van Masquerade TV via deze site of via YouTube.

Dansleerlingen hoeven thuis niet stil te zitten: via video’s en live opnames via social media kunnen zij verder dansen! Via diverse dansdocenten vinden zij nieuw dansmateriaal en inspiratie om in training en in contact te blijven. Dansschool EDC zal de komende tijd regelmatig live via Facebook een unieke dansles verzorgen voor iedereen, een moment om even lekker alles los te gooien!

De meeste beeldende kunstlessen verlopen inmiddels via online lessen of via thuisopdrachten en instructievideo’s. De lessen lopen volgens het zelfde schema als normaal. Docenten geven opdrachten die de cursisten zelf thuis kunnen uitvoeren en bieden hier online begeleiding bij aan. De docenten kiezen allemaal een eigen manier, die past bij hen en bij de groep. Mochten er meer mensen vanuit huis beeldende kunstles willen volgen, mail mkramer@kunstenhuis.nl voor online lesmogelijkheden.

Meer kunst en inspiratie op sociale media

We zullen je geregeld willen inspireren via leuke filmpjes, achtergronden en how-to-do video’s. Wil jij dat meemaken? Volg dan sociale media: kijk op Facebook en Instgram voor de laatste posts en uitzendingen. Alle openbare lessen en filmpjes zijn terug te vinden via KunstenHuis op YouTube!

KunstenHuis op Facebook

Muziekschool De Bilt-Zeist op Facebook

Theaterschool Masquerade op Facebook

Dansschool EDC op Facebook

Beeldende Kunst/De Werkschuit op Facebook

De KunstenHuis Muziekschool werkt samen met Muziekschool Backstage, volg Backstage op Facebook