Maatjesproject

Het KunstExpress Maatjesproject is een initiatief dat in 2005 is opgezet voor kinderen tussen de 9 en 12 jaar met talent op het gebied van muziek, toneel of beeldende kunst. De kinderen komen uit gezinnen waar geen geld is voor kunsteducatie en die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Vaak verloopt aanmelding via intern begeleiders op school of de jeugdwijkwerkers. Het is ook mogelijk om als ouder zelf uw zoon of dochter aan te melden.

Het KunstExpress Maatjesproject biedt de kinderen een schooljaar lang een maatje dat met hen op onderzoek uitgaat in de kunstwereld. Samen kunst maken, samen een kunstenaar bezoeken, kunst bekijken in een museum of voorstellingen bezoeken. Maar ook, naar elkaar luisteren, plezier maken en waar nodig hulp krijgen bij problemen. Naast dat het project kunsteducatief is, worden er op zijn tijd ook andere activiteiten ondernomen, zoals tijdens een winterfeest in februari en een sportmiddag in april en eindigen we het seizoen met een feestelijke eindmanifestatie.

Sinds 2009 vindt KunstExpress plaats bij het KunstenHuis, waar in de afgelopen jaren al meer dan 75 kinderen een jaar lang een steuntje in de rug hebben gekregen en kunst en -vooral ook- hun eigen creatieve talenten hebben leren kennen. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranjefonds.

Eindmanifestatie Maatjesproject KunstExpress

Ter afsluiting van een jaar vol leuke en leerzame activiteiten vindt de eindmanifestatie plaats. Tijdens deze dag kun je de werken van de kinderen die deelnemen komen bewonderen in de galerie van het KunstenHuis. Ook kun je kijken naar de voorstelling. Alles bedacht en gemaakt door de kinderen!

De tentoonstelling en voorstelling vinden dit jaar plaats in het KunstenHuis aan de Egelinglaan 2b in Zeist én in Het Lichtruim, Planetenplein 2 in Bilthoven. De precieze datum volgt nog, op deze site. Kom je ook? Wie weet vind je het zo leuk dat je je meteen wil aanmelden om zelf mee te komen doen in het nieuwe seizoen!

Meedoen aan KunstExpress?

Wil jij ook meedoen? Ben je tussen de 9 en 13 jaar en hebben je ouders geen geld voor een kunst- of muzieklessen? Schrijf je dan in via je juf of meester of de intern begeleider van school.
Meer info nodig? Weten ze bij jouw school niet hoe het werkt? Stuur een mailtje met je naam, leeftijd, naam van je school en van je juf of meester naar kunstexpress@kunstenhuis.nl en we nemen contact met hen op.

Uw hulp is welkom

Voor dit project zijn wij nog op zoek naar Maatjes, Vrijwilligers én Sponsoren! Wij zijn vooral hard op zoek naar bedrijven die de koppels willen steunen. In ruil voor een op maat gemaakt kunstwerk voor uw bedrijf kunnen wij uw hulp goed gebruiken. Ook kleine bijdragen zijn welkom! Niet alleen donaties maar ook knutselmateriaal, oud hout, gereedschap of workshops.
Meer weten? Stuur een mail naar kunstexpress@kunstenhuis.nl

foto-op-site-2   foto-voor-op-site

dsc00937

KunstExpress wordt mogelijk gemaakt door:

logo-oranjefonds