Nieuws
Nieuws categorie
Beeldend
Datum publicatie
15 december 2017
Tags
boetseren, expositie, keramiek, pottenbakken, schiderijen, textiel

Kunstkring BeeKk en KunstenHuis exposeren samen in het Lichtruim

Op vrijdag 19 januari 2018 om 19:30 uur wordt een bijzondere expositie in Het Lichtruim geopend, een samenwerking tussen Kunstkring BeeKk en KunstenHuis De Bilt-Zeist heeft geleid tot een kleurrijke en diverse tentoonstelling van schilderijen, textiel, keramiek en boetseerwerk.
Voor Kunstkring BeeKk is dit alweer de 11e expositie in Het Lichtruim. De expositie is te bezoeken van 19 januari tot 7 maart 2018 in Het Lichtruim, Planetenplein 2, Bilthoven.

Over de exposanten:

KunstenHuis De Bilt-Zeist, cursisten van de Biltse afdeling Keramiek, Boetseren en Pottenbakken
Bij onze beeldende afdeling worden er diverse cursussen aangeboden, zo ook voor mensen die graag ruimtelijk willen (leren) werken. Het KunstenHuis is een van de weinige aanbieders in de regio waar pottenbaklessen gevolgd kunnen worden, maar ook onze keramiek- en boetseerlessen kennen vele trouwe deelnemers.
De cursisten van deze groepen zullen hun mooiste werken tentoonstellen in de vitrines in het Lichtruim. Raakt u bij het zien ervan ook enthousiast, een vrijblijvende proefles is altijd mogelijk!

Kunstkring BeeKk leden, die allen ook behoren tot Orion Ateliers:

Flox den Hartog Jager, Textielkunst
In 2005 begonnen met een SBAcursus quilten Speciaal, gevolgd door nog menig aanvullende masterclasses waaronder ook tekenen en schilderen. Haar werkstukken zijn opgebouwd uit verschillenden lagen waarbij ze gebruikt maakt van diverse stukken stof, zeefdrukken, monoprinten, inkten en verf. Flox exposeert, ook internationaal, sinds 2005. “Inspiratiebron voor mijn werk is het menselijk leven en mythen, legenden, verhalen en symbolen die het leven duiden, ook al is het maar met een knipoog.”

Cathy Worrell, Schilderkunst
Cathy schildert vooral met acryl, zowel op doek als op papier. Haar werk is expressief en figuratief waarin de mens een belangrijk, telkens terugkerend onderwerp is. “Ik mag graag personen schilderen en wil daarin de eigenheid van de individuele mens tot uiting laten komen.”

Bea van IJperen, Schilderkunst
Bea werkt met diverse schildertechnieken, o.a. met acryl- en aquarelverf. Haar werk is meestal abstract, abstraherend en expressief. Studeerde 2 jaar aan de Rietveldacademie en volgde diverse cursussen, o.a. bij KunstenHuis De Bilt. Inspiratie vindt ze in de natuur.

Geertje Eshuis, Schilderkunst
Geertje past diverse schildertechnieken toe en gebruikt hiervoor acryl- olie- of aquarelverf. Schilderen is haar lust en haar leven. Wat haar vooral inspireert is de inval van het licht in het landschap. “Mijn blik gaat op oneindig en dat is heel ontspannend. Creativiteit kent geen tijd!”

Willemien Bellaart, Schilderkunst
Willemien werkt met olie- en acrylverf in combinatie met collagetechnieken. Heeft menig (academisch) specialistische cursussen gevolgd en haalde o.a. haar tekenakte. Haar inspiratie haalt ze uit het dagelijkse leven en ze exposeert sinds 1993. “Een kunstwerk wordt pas interessant als er gelaagdheid ontstaat…..mijn devies: hou je ogen open, kijk bewust, blijf nieuwsgierig en laat je verrassen .”

De tentoonstelling wordt op vrijdag 19 januari 2018 om 19.30 uur geopend door Rob Schouw, directeur KunstenHuis De Bilt-Zeist. Het geheel zal feestelijk worden omlijst met live muziek door leerlingen van KunstenHuis Muziekschool De Bilt-Zeist, Esmee op harp en Merlijn op piano.

Hebt u vragen of opmerkingen? Stuur een email aan Jess van de Griend, coordinator exposities KunstenHuis De Bilt-Zeist jvandegriend@kunstenhuis.nl 

Locatie: Het Lichtruim, Planetenplein 2, 3721 LH Bilthoven
Opening: vrijdagavond 19 januari 2018 om 19.30 uur
Duur expositie: 19 januari tot 7 maart 2018 te bezoeken tijdens kantooruren

Op de foto: een schilderij van Willemien Bellaart