fbpx
MuziekschoolNieuws

Maak kennis met: Sophie de Rijk

By 15 februari 2020 februari 20th, 2020 No Comments

Maak kennis met:

In deze serie maken we kennis met KunstenHuis docenten.

Deze maand zetten we viooldocent Sophie de Rijk in de spotlights

 

Hoe ben jij begonnen met jouw instrument?
Sophie is jong begonnen met musiceren: “Iedereen bij mij thuis – ik kom uit een groot gezin – speelde piano en mijn vader wilde eens wat anders horen. ‘Viool of dwarsfluit of zo’ zei hij. Nu speelde de halve klas waarin ik zat dwarsfluit, dus besloot ik viool te gaan spelen.”

Wat vind jij belangrijk aan talentontwikkeling?
“Ik vind het belangrijk dat een leerling zijn of haar eigen weg kan bewandelen. De taak van een docent is om die weg goed te begeleiden en te ondersteunen. Ik denk dat eigenheid zeker zo belangrijk is als ‘gewoon’ goed kunnen spelen. Ook als je niet Het Vak in gaat, is je eigen band met je instrument of de muziek waardevoller dan netjes de nootjes kunnen spelen (hoewel ik dat laatste ook propageer hoor!) Je adequaat leren uiten met behulp je instrument of met je stem, daar gaat het om. Op elk niveau. Verder vind ik het heel belangrijk dat je je talenten benut en ontwikkelt. Daar wordt je gelukkig van.”

Heb je nog leuke tips voor ons?
Op 8 maart om 14:30 speel ik in Figi met mijn strijkkwartet: Pavadita Tango String Quartet

Daarnaast speel ik op 3 en 4 maart in het Concertgebouw Amsterdam met mijn strijkkwartet in een grote band de muziek van het legendarische festival Woodstock: The Music of Woodstock

 

Wil je meer te weten komen over Sophie de Rijk? Kijk op onze KunstenHuis website:
Docententeam Muziek

Ook biedt KunstenHuis de volgende vioolcursus aan: Jongleren op Viool

#KunstenHuis #maakkennismetKH #talentontwikkeling#KunstenhuisMuziekschool #KHmuziek #vioolles #sophiederijk #pavadita #pavaditatangostringquartet