fbpx
AankondigingenKunstenHuisMuziekschoolNieuws

Maandag 26 april – 30ste Traditionele Oranjeconcert 2021

30ste Traditionele Oranjeconcert 2021

Dinsdag 27 april aanstaande is het wederom Koningsdag!

Dit jaar organiseert en speelt de Zeister stadsorganist Willem Harold Boog voor de 30ste achtereenvolgende keer het Traditionele Oranjeconcert in de Zeister Oosterkerk. Uiteraard nog zonder de aanwezigheid van publiek in de kerk, vanwege de beperkingen die de overheid hanteert rond het Coronavirus.

U kunt dit feestelijke concert bekijken en beluisteren van maandagmiddag 16.00 uur tot 23.00 uur via het YouTube kanaal van Willem Harold Boog (30ste Oranjeconcert 2021). In verband met dit heugelijk feit heeft Willem Boog de bekende Kamper trompettist Maurice van Dijk uitgenodigd om het programma extra feestelijk aan te vullen. Tijdens het concert presenteert Willem Boog ook zijn nieuwste bundel met Lied- en Psalmbewerkingen.

Door middel van ‘live’ beeldprojectie kunt u vanaf de orgelspeeltafel mee kijken en luisteren naar de concertgevers.

Op het programma staan werken van Becker (Marche Triomphale), Zwart (Aria ‘Gelukkig is het land, de Bede ‘O Heer, Die daer des hemels tente spreidt’ en de Orgelhymne ‘Wilt heden nu treden’), Bach (Adagio Cantabilé), Choveaux (Mach in A-major), Christiansen (Andante uit de ‘Lyric Symphony’), Van Ooik (Fantasie ‘O Nederland, let op uw zaak’), Boog (Variaties en koraal ‘Hoe groot zijt Gij’), Traditional (Medley over Vaderlandse liederen) en Zwart (Fantasie alla Marcia over ‘Het Wilhelmus’).

U kunt hier online uw tickets kopen à 11 euro.

Het concert wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren uit Zeist, Veenendaal en Bunschoten èn door de gemeente Zeist, die dit alles ook van harte ondersteunt! Op de prachtige poster kunt u gedurende de uitzending zien welke sponsoren dit voor u mede hebben mogelijk gemaakt. Waarvoor onze grote dank!

Namens de Commissie Orgelconcerten Willem Harold Boog: graag tot ziens op dinsdag 27 april bij het 30ste Traditionele Oranjeconcert. U bent van harte welkom!