fbpx
Cultuur & SamenlevingKunstenHuisNieuwsPersbericht

Minister Koolmees bezoekt We∞Match: “Mooie pilot voor het nieuwe inburgeringsstelsel”

By 9 december 2019 No Comments

Minister Koolmees bezoekt We Match Bilthoven

Minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) bracht maandag 9 december een werkbezoek aan het project We∞Match in de gemeente De Bilt. Het project doet mee met het pilotprogramma ‘Veranderopgave Inburgering’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om de lessen en ervaringen uit de praktijk mee te nemen bij de ontwikkeling van het nieuwe, lerende inburgeringsstelsel.

We∞Match is ontwikkeld door KunstenHuis en biedt nieuwkomers de kans om zelfstandig een toekomst op te bouwen in Nederland. Dit gebeurt in samenwerking met maatschappelijk betrokken personen en organisaties. Theater is hierbij een middel om deelnemers te laten kennismaken met de verschillende aspecten van de Nederlandse cultuur en om vaardigheden te oefenen.

Ter afsluiting van het korte en intensieve werkbezoek krijgt minister Koolmees namens het project een inspirerende kaart van We∞Match en een doosje vol ‘filehapjes’ aangeboden, om hem te helpen herinneren aan een geslaagde middag en het succesvolle project. Een project met potentie buiten de grenzen van Zuid-Oost Utrecht en met innovatieve ingrediënten voor de nieuwe Wet Inburgering.

Minister Koolmees: “We∞Match doet uitstekend werk om vrouwelijke nieuwkomers te helpen integreren in de Nederlandse samenleving. Hopelijk inspireert dit ook andere gemeenten om statushouders op een vernieuwende manier te begeleiden naar werk. Daarmee vormt dit een heel mooie pilot voor het nieuwe inburgeringsstelsel waar het kabinet momenteel hard aan werkt.”