fbpx
Uncategorized

Nominaties kunstopdracht ‘Lokale Verbondenheid’ bekend!

Gemeente Zeist en KunstenHuis De Bilt-Zeist hebben kunstenaars uit Zeist opgeroepen om deel te nemen aan de kunstopdracht ‘Lokale verbondenheid’.  Aanleiding hiervoor was een motie van Seijst.Nu: vanuit de gemeenteraad was er de wens om de verbondenheid tussen de vijf kernen van de gemeente Zeist symbolisch zichtbaar te maken. Door middel van een kunstwerk in het gemeentehuis zal deze wens vorm krijgen.

De kunstopdracht

De opdracht is de vervaardiging van een kunstwerk dat de verbondenheid tussen de kernen van gemeente Zeist (Zeist, Austerlitz, Bosch en Duin, Huis ter Heide en Den Dolder) symbolisch verbeeldt. De locatie van het uiteindelijke kunstwerk zal in de raadzaal van het gemeentehuis geplaatst worden. De afgelopen tijd hebben verschillende kunstenaars uit gemeente Zeist hun voorstellen ingediend. Een deskundige jury heeft zich gebogen over de inzendingen. De jury bestaat uit:

-Henk van den Bosch (Juryvoorzitter, beeldend kunstenaar)

-Rob Schouw (KunstenHuis)

-Peter Timofeeff (Gemeente Zeist)

-Elaine Vis (Beeldend kunstenaar)

Nominaties

De jury heeft uit alle inzendingen vier kunstenaars geselecteerd die hun voorstel verder uit zullen gaan werken. Daarbij is onder andere gelet op originaliteit, op de wijze waarin de verbondenheid tussen de kernen van gemeente Zeist in het voorstel is verwerkt en naar de suggestie voor de plaatsing in de raadzaal. De vier genomineerden zijn:

-Isabel Ferrand

-Boukje Stinis

-Lejo den Hertog

-Sjoerd Westbroek

We feliciteren deze kunstenaars van harte met hun nominatie!

Vervolg kunstopdracht

De geselecteerde kunstenaars werken hun voorstel in de komende periode uit tot een schetsontwerp. Deze ontwerpen zullen in de galerieruimte van het KunstenHuis tentoongesteld worden, waar ook de uiteindelijke winnaar tijdens een feestelijke bijeenkomst bekendgemaakt wordt. Het winnende schetsontwerp wordt uitgewerkt en zal een plaats in de raadzaal krijgen.