Boetseren en Keramiek

Deze lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. In de keramiek- en boetseerlessen ga je aan de slag met chamotte klei. Keramiek is een verzamelnaam voor voorwerpen van gebakken klei. Boetseren is het met de hand vormgeven van een kneedbare massa. Bij keramiek ligt de nadruk op het opbouwen van holle vormen en de afwerking met engobe en glazuur. Bij boetseren ligt de nadruk op het opbouwen van een massieve vorm die later uitgehold en gebakken wordt.
Bekijk cursussen

Beeldhouwen

In het begin ligt het accent op het technisch vaardig worden in hakken en snijden van harde en zachte houtsoorten. Daarna wordt er meer aandacht besteed aan de vormelementen, waaruit een beeld bestaat.
Bekijk cursussen

Goudsmeden

In deze cursus maak je kennis met veel verschillende technieken vanuit de goudsmeedkunst. Ontwerpen, zagen, vijlen, smeden, solderen en polijsten komen aan bod.
Bekijk cursussen

Model-/ Portretboetseren

U maakt ruimtelijke schetsen in was of klei, leert de specifieke eigenschappen van de verschillende materialen kennen, zoals chamotte-, boetseerklei en boetseerwas en leert om zelfstandig een armatuur te maken. Inzicht in de vormelementen die de opbouw van het menselijk figuur bepalen en oog voor de uitstraling van de persoon leert u om het portret volkomen vrij weer te geven en uit herinnering te werken. De kosten voor een model worden in de les afgerekend.
Bekijk cursussen

Pottenbakken

U leert draaien op een elektrische draaischijf. Niet alleen potten, maar ook schalen, bekers en vazen. Dit vereist geduld, maar geeft veel plezier en voldoening. U leert ook decoreren, deksels maken en oren aanzetten. Als het werkstuk af is, wordt het in een keramiekoven gebakken. Daarna wordt het geglazuurd en gaat het voor de tweede keer de oven in.
Bekijk cursussen