Kunsteducatie in Huis, creatieve activiteiten voor thuis

 

Het KunstenHuis wil de scholen in het primair onderwijs graag alternatieve, creatieve werkvormen bieden. Zou je normaliter een vakdocent van ons in de klas hebben en wil je ondersteuning bij het thuisonderwijs op het gebied van kunst? Neem daarover gerust contact op met Yoni via ystrien@kunstenhuis.nl, dan gaan we aan de slag met maatwerk voor jouw school. 

Gelukkig is er op het gebied van kunst- en cultuuronderwijs al heel veel te doen online! We kunnen ons voorstellen dat dit digitale aanbod overweldigend kan zijn. We helpen je graag wegwijs te maken, daarom hebben wij hieronder links verzameld met kunstonderwijs voor de leerlingen thuis van onze collega’s en partnerinstellingen. 

Klik op de afbeeldingen om direct naar de pagina te gaan. Veel plezier!

Grote Broer wil ook in deze “coronatijd” kinderen laten kennis maken met diverse mooie vormen van kunsteducatie. De lesopdrachten zijn opgezet vanuit de verschillende kunstdisciplines en sluiten aan bij de standaard vakken op school. Geschikt voor het hele gezin!

Kunst Centraal heeft digitale opdrachten voor leerlingen thuis op een rij gezet. Een selectie van leuke creatieve opdrachten en YouTube filmpjes, Kunst Centraal Approved! Leerlingen kunnen daarnaast ook naar kunst kijken en luisteren, zoals een theatervoorstelling en een mooie animatiefilm.

Kunst & Cultuur heeft een heel duidelijk en volledig overzicht gemaakt van culturele online activiteiten. Theater, beeldend, nieuwe media, muziek, literatuur, dans en erfgoed. Van lesmateriaal tot virtuele musea en met veel links naar gratis voorstellingen.

Speciaal voor deze periode heeft 123ZING extra lessen en liedjes openbaar gemaakt op de probeerpagina. Je kunt ze direct gebruiken zonder in te loggen. Voor iedere groep is een apart bord gemaakt, zodat je gemakkelijk kunt zien welke liedjes geschikt zijn. Veel zingplezier!

Zolang de scholen gesloten zijn kunnen de leerlingen thuis meezingen met de liedjes en bewegen met de dansjes uit Eigen-wijs Digitaal met deze gratis login. Geschikt voor het hele gezin!
Gebruikersnaam: lente
Wachtwoord: muziekles

Raw Resonance heeft een toffe online lessenserie gemaakt rondom hun zelfgeschreven lied “Lockdown?!”. De muziekdocenten Joost, Jeroen en Han leren het liedje stap voor stap aan met leuke video’s. Daarnaast zijn er voor de enthousiastelingen extra uitdagingen. Geschikt voor leerlingen vanaf groep 5.