KunstenHuis Idea | De Bilt & Zeist

Voortgezet onderwijs

KunstenHuis Idea werkt met een flink aantal VO-scholen in de regio samen. We verzorgen kunstdagen met workshops, musicalprojecten en lessenreeksen.

In het kader van de regeling Versterking Cultuureducatie VMBO, VSO en Praktijkonderwijs hebben wij een zestal samenwerkingen lopen met VO-scholen.

Graag zetten wij onze expertise in, in samenwerking met de vakdocenten van uw school. Theater, dans, muziek en beeldende kunst: er is heel veel mogelijk!

Beeldend

Het KunstenHuis werkt met kunstenaars en kunstdocenten in 2d, 3d technieken, fotografie, film, animatie en digitale kunstvormen, die hun aanpak afstemmen op de belevingswereld van jongeren.

Klik hier voor meer informatie.

Theater

Onze theaterdocenten hebben veel ervaring met werken op scholen met jongeren. We bieden zowel theater als middel aan om met leerlingen met bijzondere thema’s aan de slag te gaan, als theater als doel: acteren, scènes maken en kennis maken met theaterstijlen.

Klik hier voor meer informatie

Muziek

Het KunstenHuis werkt met een groot aantal deskundige vakdocenten muziek. Wij organiseren ook graag muziekprojecten voor VO scholen op maat. Een project met zanglessen van een ervaren zangcoach, coaching van schoolbands, ondersteuning bij musicalprojecten; er is heel veel mogelijk.

Klik hier voor meer informatie

Dans

Wilt u danslessen voor uw leerlingen door ervaren dansdocenten? Wij bieden zowel op school als in onze eigen dansstudio’s danslessen aanbieden in uiteenlopende stijlen. We richten ons vooral op dansplezier en eigen creatieve inbreng. Onze docenten hebben veel ervaring met jongeren en weten ook goed aan te sluiten bij hun belevingswereld en muziekvoorkeur. Ook kunnen onze dansdocenten worden ingezet bij musicalprojecten.

CJP Cultuurkaart: met korting naar het theater

De Cultuurkaart is er voor leerlingen en docenten in het voortgezet onderwijs. Met de Cultuurkaart kunnen scholen culturele activiteiten boeken bij instellingen die bij CJP zijn aangesloten. Het budget hiervoor komt deels van het ministerie van OCW en deels van de scholen zelf. Daarnaast krijgen leerlingen en docenten ook hun eigen digitale CJP, waarmee ze van alle kortingen die CJP aanbiedt gebruik kunnen maken. Bij Theater Idea in Soest krijg je met CJP € 1,50 korting op de meeste voorstellingen.

Lees meer over CJP voor scholen

Berichten

Zomerconcert Opera ‘King Arthur or The Britisch Worthy’

| Aankondigingen, KunstenHuis, Muziekschool, Nieuws | No Comments
Zomerconcert Opera King Arthur Op vrijdag 10 juni a.s. spelen de deelnemers van het jaarlijkse Oude Muziek Opera Zomerproject van KunstenHuis Idea 'King Arthur or…

Rosa Spier Harp Concours 2022

| Aankondigingen, KunstenHuis, Muziekschool, Nieuws | No Comments
Elke twee jaar organiseert de Harp Vereniging Nederland het Rosa Spier Harp Concours. Een concours voor zowel keltische harp als pedaalharp spelers t/m 21 jaar. Voor…

Speciale zomeractie op muzieklessen

| Aankondigingen, KunstenHuis, Muziekschool, Nieuws | No Comments
Speciale lenteactie: nu 25% op 4 muzieklessen Wil je graag een instrument leren bespelen (of op zangles), maar ben je niet helemaal zeker van je…

Samen actief De Bilt in de meivakantie

| Cultuur & Samenleving, KunstenHuis | No Comments
In de meivakantie zijn er tal van leuke gratis activiteiten voor kinderen en jongeren in Gemeente De Bilt. Zo kunnen jongeren tot 12 jaar bij…

Social Media