KunstenHuis | De Bilt-Zeist

Voortgezet Onderwijs
Muziek

Het KunstenHuis werkt met een groot aantal deskundige vakdocenten muziek. Wij organiseren ook graag muziekprojecten voor VO scholen op maat. Een project met zanglessen van een ervaren zangcoach, coaching van schoolbands, ondersteuning bij musicalprojecten; er is heel veel mogelijk.

Muziekworkshops

Veel van onze muziekdocenten geven ook graag workshops en lessen op VO-scholen. Wat te denken van een workshop om kennis met maken met elektrische gitaar, strijkinstrumenten, zang, djembé, streetbeats of digeridoo?

Frontstage

FRONTSTAGE biedt jonge talentvolle muzikanten een ontwikkeltraject op maat. Misschien iets voor (een van) jullie leerlingen?

Onder toegewijde begeleiding van muziekprofessionals leren jonge muzikanten de kneepjes van het vak en ook hoe de muziekwereld werkt, creatief en zakelijk.

Ze werken aan de hand van concrete leerdoelen: ontwikkeling op techniekperformance en vaardigheden,  inzichten die je nodig hebt om je weg te vinden.

Frontstage bestaat uit:

  • Frontstage Talent: talentontwikkeling-op-maat;
  • Frontstage Live: een tour langs podia om ervaring op te doen;
  • Meet ups: luister naar inspirerende talks van relevante muziekprofessionals en bouw je netwerk uit.

DJ-school en Garageband

Performance, studiotechnieken, composities maken op je computer, sampling en mixing: het komt allemaal aan de orde in het schoolproject DJ School. We werken met de Ableton Intro software en gebruiken zowel MIDIfiles als audiosamples.

Daarnaast werken we met Garageband om zelf composities te maken met samples.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de KunstenHuis nieuwsbrief!