fbpx

Op 29 en 30 mei maakten ruim 100 leerlingen van alle basisklassen theater en musical uit Zeist van KunstenHuis Theaterschool Masquerade een film van de voorstelling Sjakie en de Chocoladefabriek in de grote zaal van Theater Figi in Zeist.

De kinderen uit de basisklassen van de theaterschool zijn met het beroemde verhaal van Roald Dahl aan de slag gegaan. Op basis van improvisatie heeft elke groep een scene van de voorstelling gemaakt. Dat dit jaar wegens de coronamaatregelingen anders is verlopen dan voorgaande jaren, mag geen verrassing zijn. De theaterschool is dan ook erg trots dat, dankzij de inzet en het enthousiasme van alle leerlingen en docenten, het toch is gelukt om een prachtige voorstelling neer te zetten. De karakters, liedjes en dansen zijn gedurende de lockdown veelal (online) geoefend. Tijdens de lessen, die vanaf maart weer buiten konden plaatsvinden, is het ingestudeerde met de leerlingen verder uitgewerkt.

Geen live publiek, wel een film

De voorstelling is zonder publiek, per scène gefilmd door een professionele filmcrew. De leerlingen hebben zo de magie van het theater kunnen ervaren en de theaterschool heeft hun leerlingen echt in de schijnwerpers gezet. Resultaat is een registratie van de voorstelling Sjakie en de chocoladefabriek: over het arme jongetje Sjakie Stevens die samen met zijn grootouders, vader en moeder in een klein huisje vlakbij de beroemde chocoladefabriek van Willy Wonka woont. Doordat Sjakie een gouden toegangskaart vindt, mag hij –samen met vier andere kinderen en zijn opa– de chocoladefabriek gaan bezoeken! En dan begint eigenlijk pas het echte verhaal, want Willy Wonka doet dit natuurlijk niet zonder reden!

Wie net als deze kinderen wil leren toneelspelen en wil stralen op het podium, kan zich inschrijven bij KunstenHuis Theaterschool Masquerade voor de theaterlessen vanaf september. Aanmelden gaat via de website: www.kunstenhuis.nl/theater.