Nieuws
Nieuws categorie
Theater
Datum publicatie
23 november 2017
Tags
Audities Maas theater en dans, Beauty en het beest, KunstenHuis De Bilt-Zeist, Maas theater en dans, Theaterschool Masquerade

Speel jij binnenkort in Beauty en het beest van MAAS Theater en Dans?

Beauty en het beest
Beauty en het beest is een muzikaal theaterspektakel over een dapper meisje en een verwende prins, met twee jaloerse zussen, grappige bediendes, magische goocheltrucs, een zingend bos en een groep dappere kinderen. Een betoverend liefdesverhaal met acrobatische dans en virtuoze, meerstemmige zang voor iedereen van 8 tot 108.

Welk kind heeft de moed om het beest in de ogen te kijken? Stel je voor, zo vies en plakkerig, zo harig en wild. Maar soms moet je doorzetten, desnoods met je ogen dicht. Als je vader in gevaar is. Als er een roos is geplukt, een belofte is gemaakt. Dan moet je wel, je kan niet anders. Dan word je een held in een onvermijdelijk liefdesverhaal. Rennend achter een gouden bal aan, raakt Beauty verdwaald in de bevroren wereld van het beest. Beauty moet aardbeien plukken in de sneeuw, slapen bij een poel, uren dansen op het mos. En maar blijven volhouden, totdat het monster een prins wil worden. Gelukkig wordt ze geholpen door een groep echte kinderen die ook door het sprookjesbos dwalen.

Beauty en het beest speelt tijdens de kerstvakantie van 20 t/m 30 december in de Stadsschouwburg Utrecht. Kaarten zijn te koop via de website van de Stadsschouwburg.

Interview Lieve Jentjens
Onze leerling Lieve Jentjens uit Zeist speelt mee in de voorstellingen in Stadsschouwburg Utrecht op 26 en 28 december. Wij hebben haar een paar vragen mogen stellen!

Wat leuk dat je in Beauty en het beest speelt, hoe ben je daar zo terecht gekomen?
“Mijn moeder werkt bij de Stadsschouwburg Utrecht en vertelde me over de audities en toen ben ik samen met 39 andere kinderen uitgekozen voor 4 verschillende cast van 10 kinderen. Er deden 140 kinderen mee aan de audities. Op deze dag keek de regisseuse (Moniek Merkx) heel streng naar mij en dat vond ik best spannend. Later bleek ze best aardig.”

We hebben gehoord dat je zelf ook betrokken was bij het maakproces, kun je daar wat over vertellen?
“De eerste drie lessen hebben ze gekeken welke rol de kinderen zouden krijgen. Ze noemden dat vooronderzoek, maar voor mij waren het leuke dagen met dans, zang en toneel. Aan het einde van die drie dagen mochten we eten in de schouwburg en presenteren aan de familie.”

Hoe vind je het om aan zo’n grote professionele productie mee te mogen doen?
“Ik vind het leuk om mee te spelen en ik vind het niet zo spannend, want ik speelde ook mee in Aladdin van Theaterschool Masquerade in 2016 in Figi.”

Hoeveel moet je repeteren? En waar doe je dat? Is het goed te combineren met school/sport?
“Nu moet ik nog drie keer repeteren dus dat valt best mee, want het is in het weekend en op maandag. En dan speel ik mee op 26 en 28 december. Elke dag 2 keer.”

Wat is jouw droom voor de toekomst? Zou je graag later ook op het toneel willen staan?
“Ik zou later op het toneel willen staan, maar ik hou ook heel erg van turnen en eigenlijk wil ik dokter worden.”

Heb je nog tips voor kinderen die auditie willen doen om ook in Beauty en het beest te spelen?
“Blijf je zelf en heb veel plezier!”


Speel jij mee op 11 maart in Figi?
Jij kunt ook meedoen! Maas Theater en Dans doet een grote tour langs verschillende steden. Ben je tussen de 8 en 16 jaar en wil je mee dwaaldansen met Beauty of in de grappige hofhouding van het woeste beest? Dan kun je auditie doen voor Beauty en het beest. Ze zijn op zoek naar jonge Beauty’s en beesten, die samen met acht spelers van Maas en acht zangers van het Nederlands Kamerkoor het verhaal van Beauty en het beest kunnen vertellen. In iedere stad waar ze spelen zoeken ze zowel jongens als meisjes om deel uit te maken van de cast!

De auditie voor Figi Zeist vindt plaats op 16 februari. Repetities zijn op 4 en 10 maart. Voor alle auditiedata geldt dat je je tot 1 week voor de auditiedatum kunt aanmelden voor een auditie. Wil jij meespelen in Figi of een van de andere steden,  mail dan naar educatie@maastd.nl.  Zie voor alle auditiedata  de website van MAAS.