Nieuws
Nieuws categorie
Algemeen
Datum publicatie
29 augustus 2017
Tags
communicatie, cultuur, de bilt, hbo, kunst, stage, zeist

Stagiair(e) communicatie gezocht!

Per direct bieden wij een interessante stageplek communicatie, voor 36 uur per week, tot februari/juni 2018.

Nog even: wie zijn wij? KunstenHuis De Bilt-Zeist bestaat uit: Muziekschool De Bilt-Zeist, Theaterschool Masquerade, Dansschool De Bilt-Zeist en de beeldende afdeling De Werkschuit. We geven individuele lessen en groepscursussen op het gebied van muziek, theater, dans en beeldende kunst. Daarnaast geven we les op scholen, verzorgen workshops voor kinderfeestjes en bedrijven. We beschikken over drie eigen theaters die ieder plaats bieden aan 120-140 bezoekers, waar zowel eigen producties als externe voorstellingen en concerten te bezoeken zijn. Tevens is er een galerie en een muziekkelder in Zeist.
KunstenHuis De Bilt-Zeist is continu in ontwikkeling. Op dit moment zetten we de afdeling Cultuur & Samenleving (voorheen Cultuur en Zorg) op, waarbinnen cultureel maatschappelijk projecten worden geïnitieerd en uitgevoerd.

Wie zoeken wij?
Een ambitieuze HBO-student (communicatie, kunstmanagement) met een vlotte pen, een scherp oog voor detail en het brede geheel, en een aantoonbare interesse in de culturele sector. Bekend met en/of woonachtig in de regio.

De werkzaamheden
De stagiair(e) zal werkzaamheden verrichten voor twee afdelingen binnen het KunstenHuis, te weten de afdeling Communicatie & PR en de afdeling Cultuur & Samenleving in zowel Zeist als De Bilt.

Taken binnen de afdeling Communicatie & PR:

– Ondersteuning bieden bij alle voorkomende werkzaamheden op de communicatieafdeling, zoals het schrijven van persberichten, mede-organiseren van events, verzorgen van (interne) nieuwsbrieven, archivering, bijhouden website en social media etc.
– Onderzoek doen naar de mogelijkheden en optimalisatie van een nieuwe website en het gebruik van social media;
– Opzetten en uitvoeren van publieksonderzoek en onderzoek naar ontwikkeling doelgroepen;

De afdeling Cultuur & Samenleving van het KunstenHuis heeft als één van de belangrijkste taken het samenbrengen van kunst en de samenleving, waarbij de nadruk ligt op doelgroepen die een bepaalde mate van zorg behoeven. We geven o.a. schilderlessen aan dementerende ouderen (Schilderen Plus),  dansles aan mensen met een handicap (Inclusiedans) en helpen statushouders bij het integreren door middel van een buddyproject (We ∞Match).

Taken binnen de afdeling Cultuur & Samenleving:
-Het opstellen van een communicatie & marketingstrategie om potentiële afnemers van onze diensten te bereiken: via klassieke en moderne kanalen, en het uitvoeren van die strategie. In samenwerking met de afdeling Communicatie.
-Onderzoek naar mogelijkheden om diverse partijen op de hoogte te brengen en te houden van de afdeling Cultuur & Samenleving.
– Het verzamelen van verhalen van de deelnemers, zogenaamde storytelling, voor op de website, facebook en ter illustratie bij artikelen voor de (lokale) media.
– Bijhouden van de diverse facebookpagina’s, instagram, twitter en Linked In.

In overleg met de stagiair(e) wordt een planning gemaakt.

Wat bieden wij:
Een uitdagende stageplek binnen een levendige, informele omgeving met veel ruimte voor eigen inbreng en initiatief.

Een goede begeleiding door de afdelingshoofden Communicatie & PR en Cultuur & Samenleving. Stagevergoeding conform CAO Kunsteducatie.

Reageren
Reageer door je CV en motivatie te e-mailen aan info@kunstenhuis.nl. De gesprekken zullen gezien de gewenste stageperiode z.s.m. plaatsvinden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jessica Holtzer (hoofd Communicatie & PR, jholtzer@kunstenhuis.nl) of Janneke de Glas (hoofd P&O, jdeglas@kunstenhuis.nl).