KunstenHuis Idea | Theaterschool Masquerade

Visie en leerlijn

Als je start met toneelspelen begint je in een oriëntatie of basisklas. Plezier in spel en ontdekken van je eigen mogelijkheden zijn kernwoorden in deze lessen. Daarna stroomt je door naar een opleidingsklas, waar de nadruk ligt op de techniek en verdieping van het spel. Vanaf 12 jaar kun je instromen in een productieklas, waarin je werkt aan een eigen voorstelling.  In een productieklas gaat het om het toepassen van alles wat je op spel gebied geleerd hebt.

Theater is een kunstvorm die verbindt, die iets los kan maken bij speler en publiek. Theaterschool Masquerade biedt kwalitatieve, inhoudelijke lessen waarin het plezier en de ontwikkeling van het zelfvertrouwen op de eerste plaats staan. Bij Masquerade kun je lessen volgen op verschillende niveaus volgens een uitgewerkt leerplan. Naast theater- en musicalles voor kinderen en jongeren, hebben wij ook cursussen voor volwassenen.

Theaterschool Masquerade zorgt ervoor dat er overal in Zeist en De Bilt bijzondere theater- en musicalvoorstellingen te zien zijn en dat mensen van alle leeftijden theater maken, spelen, ervaren of beleven. Ruim 20 toegewijde docenten en medewerkers zetten graag hun passie, kennis en ervaring voor je in. Bij ons kan het: van de start tot de voorbereiding voor een vakopleiding!

Onze leerlijn

Binnen de school wordt gewerkt volgens een eigen leerplan, waarin de totale ontwikkeling van het kind centraal staat, met als inspiratie de Montessori methode en de ontwikkelingsfases van Piaget (Irene Jongbloets, 2006).

De centrale gedachte is dat een kind van nature wil spelen, leren en ontdekken. Naast de spelontwikkeling wordt er ook gekeken naar de sociale en emotionele ontwikkeling van het kind. Theaterschool Masquerade reikt de kinderen en jongeren de mogelijkheden aan die theater biedt om de eigen gedachten, gevoelens en meningen vorm te geven op het toneel. Een kind maakt een spelontwikkeling door op een manier die onderdeel is van zijn totale ontwikkeling. Het is de lijn van een “intrinsieke spelbehoefte” naar het “acteren.” De meest succesvolle acteur was ooit het kind dat “gewoon wilde spelen”.

Alle docenten op de school werken vanuit deze lesmethode en we hopen een mooie, inspirerende en creatieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van uw kind.

20-jarig jubileum!

In 2021 bestaat Theaterschool Masquerade 20 jaar en dat vieren we op geheel eigen wijze. We kunnen terug kijken op veel prachtige voorstellingen en veel mooie momenten met onze docenten en leerlingen.

Bekijk alle eerdere voorstellingen