fbpx

Donderdag 2 februari start de Theaterschool van KunstenHuis Idea met de gloednieuwe cursus Muziektheater, een korte een workshop voor volwassenen waarin zang en theater samenkomen. Zangers van beginner tot gevorderd worden in deze nieuwe workshop Muziektheater, begeleid door José Bosschers en Anita van Soest, die zelf het vak uitoefenen. 

Bij muziektheater staat de theatrale werking van het lied centraal. Spelers zingen vanuit hun personage en de liedjes zijn een belangrijk onderdeel van een groter, dieper verhaal. Centraal staat de vraag: wat wil een personage vertellen met een lied? De liefde verklaren, frustratie uiten, eenzaamheid delen?

De cursus Muziektheater is voor acteurs die ook willen zingen en zangers die ook willen acteren. Naast techniek is er in de cursus volop aandacht voor presentatie, zodat een lied authentiek en geloofwaardig klinkt. Deelnemers bereiden voor aanvang van de cursus één of meerdere liedjes naar keuze voor waar ze gedurende de cursus aan werken.

De docenten
Anita van Soest is klassiek opgeleid trompettist en is een bevlogen muziek- en theaterdocent bij KunstenHuis Idea. Daarnaast maakt ze al vele jaren muziektheaterproducties.

José Bosschers heeft zang en saxofoon gestudeerd aan het Conservatorium van Amsterdam en speelde in verschillende pop- en jazzbands. Ze heeft jarenlange ervaring als vocalcoach, onder andere bij KunstenHuis Idea, en is oprichter van Voice WorX Academy.

Praktisch

Voor meer informatie en inschrijven: Theaterschool, workshop Muziektheater.

Start: donderdag 2 februari, 4 lessen
Tijden: 19:00 – 21:30 uur
Kosten: € 129,-
Docenten: Anita van Soest, José Bosschers
Locatie: De Egeling in Zeist

Kijk hier voor alle cursussen voor volwassenen