Nieuws
Nieuws categorie
Theater
Datum publicatie
25 oktober 2017
Tags
dansschool De Bilt-Zeist, Freilichtbühne Coesfeld, KunstenHuis De Bilt-Zeist, Theaterschool Masquerade, Uitwisseling Coesfeld

Uitwisseling met Duitse Musicalschool in Coesfeld

Dit jaar bestaat de stedenband De Bilt – Coesfeld 40 jaar. Ter ere hiervan heeft Stichting Jumelage De Bilt-Coesfeld, KunstenHuis De Bilt-Zeist uitgenodigd  voor een uitwisseling met de musicalschool ‘Freilichtbühne Coesfeld’. Dit is één van de educatieve en sportieve uitwisselingen die in 2017 plaats hebben gevonden in beide gemeenschappen in het teken van het jubileum.

Op zaterdag 7 oktober reisden leerlingen van de afdelingen Dans en Theater van KunstenHuis De Bilt-Zeist naar Coesfeld af om daar een volledige dag met workshops en rondleidingen te volgen, tezamen met leerlingen van de Duitse musicalschool. Voor iedereen was het een fantastische dag!  De twee scholen hebben elkaar kunnen inspireren door een kijkje te nemen achter de schermen en elkaars werkwijze te ervaren. Docente Maike van der Vring gaf de theaterworkshop, waarin ze verschillende oefeningen deden en werkten met een Duitse tekst. Daniela Vogel van de Freilichtbühne gaf een dansworkshop. Vanaf het begin zat de sfeer er goed in. “De jongeren waren direct één geheel, heel bijzonder”, aldus de dansdocente. Er werd gesproken in Duits, Engels en Nederlands maar ook vanuit het theaterhart: spel en dans verbinden ook zonder woorden! Iedereen verheugt zich op een volgende uitwisseling hier in Nederland.

Meer foto’s van deze dag zijn te vinden op onze Facebook pagina.