fbpx
Vacatures

Vacature Taalvrijwilliger Zeist

By 19 augustus 2022 No Comments

Het Taalhuis Zeist is een fysieke en digitale plek waar taalvraag en taalaanbod op het gebied van de Nederlandse taal bij elkaar komen, waar advies wordt gegeven over passende cursussen en waar ook taalles wordt gegeven. Het doel is zoveel
mogelijk laaggeletterden in de gemeente Zeist te bereiken en hun taalvaardigheid aantoonbaar te verbeteren. Het Taalhuis Zeist is een samenwerkingsverband tussen de gemeente Zeist, Bibliotheek Idea Zeist, MeanderOmnium, ROC Midden Nederland, Stichting Lezen & Schrijven, VrouwenTaalgroepZeist, Stichting Kerk & Samenleving en het Gilde.

Om meer laaggeletterden te bereiken, taalvraag en taalhulp aan elkaar te verbinden en aantoonbaar de taalvaardigheid van laaggeletterden te bereiken, zijn wij op zoek naar een

Taalvrijwilliger voor circa 2 à 4 uur in de week

Taalhuis Zeist zoekt taalvrijwilligers die het leuk vinden anderen te helpen en te stimuleren om goed Nederlands te spreken.

Dit doe jij:
Je vindt het leuk anderen te helpen en te stimuleren om goed Nederlands te spreken en te schrijven. Je helpt in de groepslessen de cursisten met spreken in het Nederlands over allerlei onderwerpen. Je leidt de gesprekken en helpt daar waar de cursisten vastlopen.

Dit ben jij:
Als taalvrijwilliger kun je het verschil maken in iemands leven. Je beschikt over inlevingsvermogen, geduld en ben je flexibel.

Dit biedt Taalhuis Zeist
Als taalvrijwilliger krijg je een kosteloze training. De basistraining bestaat uit minimaal drie dagdelen. Je gaat in deze training leren hoe je een cursist of een groep cursisten kan begeleiden.

Interesse?
Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan contact op met Taalhuis Zeist via het formulier of stuur een mailtje naar taalhuiszeist@kunstenhuisidea.nl