fbpx
Vacatures

Voorleesvrijwilliger op school in Zeist

By 19 augustus 2022 No Comments

Voorleesvrijwilliger op school in Zeist
(min. 1 uur per week)

 

Bibliotheek Idea is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die één keer per week willen voorlezen op een basisschool in Zeist aan kinderen van groep 1 en 2 met een taalachterstand. Als voorleesvrijwilliger zie je het belang van voorlezen in en wil je dat samen met ons uitdragen. Laat kinderen genieten van de mooiste verhalen en meld je aan als voorleesvrijwilliger op school!

Wat bieden we?
Een leuke vrijwilligersstaak die veel voldoening geeft. Je maakt deel uit van een voorleesteam van Idea. Je krijgt ondersteuning van een van de leesconsulenten. Je kunt gratis deelnemen aan een workshop over lezen. Je ontvangt een gratis basis abonnement van de bibliotheek.

Wat vragen we?
Een voorlezer die

  • De Nederlandse taal goed beheerst (mondeling en schriftelijk)
  • Affiniteit heeft met de doelgroep 4-6 jarigen
  • Een heldere voorleesstem heeft
  • Minimaal 1 uur per week beschikbaar is
  • Bereid is in te vallen bij ziekte of vakantie van andere vrijwilligers
  • Een aanvraag Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). De kosten worden door Idea vergoed.

Organisatie
RegioCultuurCentrum Idea is een actieve, klantgerichte organisatie voor alle burgers in de samenleving. Idea bestaat uit zes bibliotheken, een kunstencentrum, een theater, een cultuurpunt, een kunstuitleen en een volksuniversiteit in de gemeenten Bunnik, De Bilt, Soest en Zeist. Bij Idea is iedereen welkom en het is dan ook de meest bezochte publieke instelling in de vier gemeenten. Er werken 100 medewerkers in dienst bij Idea en daarnaast vele ZZP’ers en meer dan 200 vrijwilligers. Kom jij ons team versterken?

Belangstelling?
Ben jij de vrijwilliger die we zoeken of heb je vragen, neem dan contact op met Andrea Otten, .